“Dagboek van een #zwerfie-raper” —I N L E I D I N G—

“Dagboek van een #zwerfie-raper”      —I N L E I D I N G—


“VRIJDAG  11 januari 2019” (start blog)

Even voorstellen.

Ik, H@ns Ro@ch, hierna H., geboren als J.A.A. op woensdagmiddag in de hete zomer van 5 augustus 1947, thans tegen de 70 kilo en in hoogte  1 meter en tachtig centimeter, diabetes- (v.a. voorjaar 1976) en hartpatiënt (v.a. operatie nov.2013 )   gehuwd met M.P. (2-1949) op …… (voor de wet) en op …….(voor de kerk) en samen hebben we 2 volwassen zoons t.w. M. en J. gekregen/gebaard. Al meer dan 10 jaar ruimen  Floortje (hierna F.)  onze hond (Beagle o9-2006) en H.,  dagelijks zwerfaval van de straat/struik en berm daar waar we samen op dat moment vertoeven Ameide/Tienhoven, Denia (Spanje), De Koog e.o. (TeXeL)  en thans het merendeel in Leusden en omstreken is en dit omdat we er nu eenmaal wonen. In principe vindt dat altijd in de middag direct na de lunch plaats (Omstreeks 14:00 uur). Gewapend met grijp/knijp-stok, 3 draagtassen, telefoon, camera en een ontzag trekkende fel gele jas volgt dan de route/ronde die in het algemeen al vooraf in H. in z´n gedachten is vastgelegd en heeft een afstand tussen de drie en tien kilometer die via een horloge en via de satelliet wordt vastgelegd en bij thuiskomst overgestuurd naar en applicatie (Garmin). Na elke wandeling wordt de hoeveelheid PMD/zwerfafval/glas in 3 meegedragen en afgevoerd in plastiek (meestal volle) draagtassen gefotografeerd. Deze foto´s worden dezelfde dag in de middag via “twitter” gepubliceerd via (@Dag1tje bij een speciale zwerfie en @Florisant voor het melden van onregelmatigheden binnen de gemeente) daarin staan altijd/standaard de woorden #zwerfie 🗣 🙏 👉 🚮, #Leusden, #Consumptie -#afval en voorzien van een opbouwend of waarschuwend rijmpje met als doel Leusden e.o. op hun slordigheden te attenderen. P.s een #zwerfie is een OPGERAAPT los stuk zwerfafval, dat kan van alles zijn zoals een peuk, krant, pakje sigaretten, plastiek flesjes en frisblikjes enz…


Copyright © 2019 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes