“Dagboek van een #zwerfie-raper” zondag 13 januari 2019…(Mobiele tef./oplaad snoertje)

“Dagboek van een #zwerfie-raper” zondag 13 januari 2019…(Mobiele tef./oplaad snoertje)

Buiten hangt er één wolkendek boven “mooi #Leusden. De uitlaatronde die gecombineerd wordt met het ruimen van zwerfafval begint vandaag na 14:00 uur omreden dat Ha-MeR laat zijn opgestaan. Rond 14:00 uur loopt de weg vandaag via de voordeur en trap naar etage NUL. Ondertussen wordt de Garmin horloge geactiveerd om de route later te kunnen analyseren. In de box worden door de grijpgrage voetgangers de laatste gereedschappen, zoals een 1 grijptang en 3 draagtassen (gesponsord door Jumbo) opgehaald. Indien er onderweg een reeds gebruikte AH-tas komt aanwaaien wordt deze altijd als eerste ingezet. Via de trap naar boven loopt de route vandaag eerst terug naar de begane grond. Tijdens de eerste uitlaatronde in de vroegte vanmorgen was al wat zwerfvuil aangetroffen en daarom nu als eerste deel van de wandeling opnieuw gelopen. Het is droog en we hebben er allebei er zin in. Bij de eerst abri wordt vaak tussen de geparkeerde fietsen veel zwerfvuil aangetroffen. De weg loopt hierna door richting in Amersfoort via het fietspad waar aan de ene zijde (rechter) waar het merendeel struiken worden aangetroffen en aan de andere kant bermgras. Na ongeveer 1,5 km wordt bij stoplichten overgestoken waarna de weg zich in een rechterbocht voortzet. Nadat het eerste duimpje van wandelaars aan de overzijde is ontvangen wordt naast wat plastiek zwerfafval heel verrassend ook een aan de hoek beschadigde (scherm) mobiele telefoon van Samsung aangetroffen. Na wat schoongeveegd te hebben wordt deze voor nader onderzoek in de eigen jaszak gestoken.
Een paar 100 meter verder wordt in zelfde berm een opgerold oplaad-snoertje voor een Iphone gevonden. Opviel was ook een heel oud blikje Cola. Omdat het gewicht van de draagtassen door het afgelopen natte weer behoorlijk was toegenomen wordt de route ingekort en zo ingeschikt dat er zo snel mogelijk bij een ondergrondse container wordt gekomen. In dat geval zijn het de vuilcontainers bij winkelcentrum de Biezenkamp in Leusden. Daar worden de
gebruikelijke handeling uitgevoerd (foto´s maken, afvoer zwerfafval). Bij thuiskomst wordt eerst de navigatieklok gedeactiveerd met het aantal gelopen kilometers, tijd, temperatuur en plattegrond. Alleen dat eerste en laatste is voor H. interessant, de rest niet. De foto´s gemaakt van het geraapte zwerfafval worden later met een rijmpje op twitter geplaatst. In dit geval:

Mooi #Leusden

Als het veroorzaken van #consumptie#afval zo alsmaar VOORTDUURT,

komt het nooit meer goed met ons mooie natuur, milieu, omgeving dus ook BUURT.

#zwerfie 🗣 🙏 👉 🚮 @Back_to_Sender @Gem_Leusden @Statiegeldallia @SvVeldhoven #zwerfafval @litterati @zwerfie #nieuws

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Copyright © 2019 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes