WAT een BAK! (laatste update 28-11-20)

WAT een BAK!                                                                                                                                                                          (laatste update 28-11-20)

Het is woensdag 25 november 2020. De zon schijnt en het is 10 graden op het “’t PLEIN” in het winkelcentrum Hamershof te Leusden. Om half één zal ik “E I N D E L I J K” naar aanleiding van het in januari 2018 ontvangen Annie de Beaufort-speld, en met de hierbij  geschonken gelden de eerste sorteer-afvalbak op het winkelcentrum in gebruik gaan nemen. Met medewerking van Stichting de ‘Groene Belevenis’ en ‘Arie Afval’ wordt een schoolklas van de Hobbit door een aantal zeer enthousiaste leerlingen een afvalspel gespeeld met als motto “LEREN SORTEREN”.

Via facebook is onderstaande  artikel en 3 foto’s geplaatst…

Hans Voorn doneert afvalsorteerbak aan winkelcentrum De Hamershof

Op het winkelcentrum De Hamershof staat sinds gisteren op ‘t Plein een afvalsorteerbak. Deze afvalbak, waar bezoekers van het winkelcentrum hun afval gescheiden in kunnen achterlaten, is gedoneerd door Hans Voorn. Hans is bij veel Leusdenaren bekend als dé man die elke dag door heel Leusden zwerfafval opruimt met en zonder zijn beagle Floor. Gemiddeld loopt hij elke dag 8 km en al het zwerfafval dat hij onderweg tegenkomt wordt opgeruimd.

In 2018 heeft Hans uit handen van de gemeente Leusden de Annie de Beaufortspeld gekregen voor zijn inzet. De cheque hij door Stichting De Boom bij deze onderscheiding kreeg, wilde hij graag inzetten voor het realiseren van de eerste afvalsorteerbak in Leusden. Samen met wethouder Erik van Beurden, Arie Afval en De Groene Belevenis werd de afvalbak officieel onthuld. De Hobbit had daarna de eer om met een groep leerlingen een afvalspel te spelen op het plein. Welk afval hoort eigenlijk in welke bak? Dit bleek nog een hele uitdaging voor sommige kinderen. De kinderen werden door Jumbo Wahle getrakteerd op een mandarijn, uiteraard werden de schillen netjes in de afvalbak gedaan!
Opgeruimd LeusdenGemeente Leusden Arie Afval Floor Ha-Mer De Groene Belevenis Supporter van Schoon NederlandSchoon Winkelcentrum de Hamershof #leusden #opgeruimdleusden #achterveld #Stoutenburg SIGHT Landscaping Onze Buitenruimte

Enkele reacties lezers op facebook:

Mijn Reactie op twitter:

“Schoon #Leusden” Trots op stichting #BOOM, @Gem_Leusden, @groenebevenis en klas van de Hobbit dat ik vandaag, 25-11-’20, mede dank zij hun de eerste onderstaande sorteer-afvalbak in gebruik mocht stellen t.o. de . @jumbo Wahle. (sponsor tassen) op w.k.c. @dehamershof En bedankt

Welk afval moet in welke afvalemmer…

De man met helm is Arie Afval (entertainer)…

Het idee komt van mijn echtgenote (Meriam Poulissen) en wordt na bijna 3 jaar verwezenlijkt…

Hieronder de LINK naar de LEUSDENSE (week)KRANT via LeusdenSch0on.

https://www.opgeruimdleusden.nl/afvalsorteerbak

 


 

Copyright © 2021 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes