Denia, niet met de BUS, met het vliegtuig DUS…(6/7)

Denia, niet met de BUS, met het vliegtuig DUS…(6/7)

Woensdag 28 september 2016: Ondanks weer een slechte start van de nacht door -MeR wordt er om half negen opgestaan. Mede door onweer en harde regen vannacht om 04:00 uur kostte dat extra veel moeite de slaap te vatten. Het is wisselendSAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES bewolkt met lichte en donkere wolken maar ook de zon krijgt met regelmaat gelegenheid der gezicht te laten zien. Er waait een aardig windje. De temperatuur is nog steeds overheerlijk maar desondanks wordt er binnen aan de huiskamertafel ontbijten. Nadat alles weer is rechtgetrokken in huis en op het terras wordt achter de tv tijdens het kijken naar “Koffietijd” een kopje thee en koffie gedronken. Tussendoor krijgt Ha- van -MeR een “Denia-oog” wat hem geluk moet brengen die ze onlangs langs de waterkant van de zee en strand heeft gevonden. Om half twaalf wordt in de veranda contact gezocht via SAMSUNG CAMERA PICTURESFaceTime met enkele familieleden. Op dat moment gaat het ook heel even een beetje regenen gevolgd onmiddellijk weer door een schijnende en warme zon. Het is wisselvallig c.q. onbestendig vandaag en er wordt ook tussen de middag regen verwacht. Om half één vindt er plots contact via Messenger met een kennis (oude buurvrouw uit Utr.) uit Nieuwegein. Even tevoren heeft Ha-, en dat maar voor tijdelijk, wat meer ruimte gemaakt in de veranda om daar ook met een terrasstoel ruim te kunnen zitten nu er kans bestaat dat het vakerSAMSUNG CAMERA PICTURES kan gaan regenen. Hier in DNA is het ook herfst immers. Om 12:30 uur wordt de tv aangezet om naar de conclusies te luisteren die zijn gemaakt naar aanleiding van het onderzoek van het neerschieten van de MH17. Om niets te hoeven missen wordt het warme middagmaal daarom in huiskamer geserveerd. Als de berichten zich beginnen te herhalen zoeken Ha-MeR het terras op voor hun siësta. Grote stukken blauw en dikke wolkenpartijen van licht tot donker wisselen elkaar alsmaar af door een stevig, soms wat fris aanvoelende, wind. Dit rustpunt wordt even voor half vijf beëindigd als bij één van de buren ergens op gaan staan beuken. Ha- zoekt daarna nog even het meest zonnige gedeelte van het terras op. Tegen half zes begint Flo- aan te geven haar niet te gaan vergeten met eten door Ha- alsmaar aan te blijven kijken. Om half zes is in de regel haar etenstijd. Na Flo- van dienst te zijn geweest drinken Ha-MeR nog drankje voor het avondmaal. Ha- heeft inmiddels gezien op de applicatie waar  het weer wordt voorspeld dat het 30% kans heeft dat het tussen 19:00 uur en 20:00 een buitje kan vallen c.q. het regent en dat is nu net het moment dat hij dan met Flo- wandelt. Het wandelplan vanavond is vooralsnog om met Flo- naar het Palmen- en fonteinen -parkje te lopen en weer terug. Nadat genoten is van een broodmaaltijd gaan aansluitend Flo- en Ha de hort op. Er hangen dan al gitzwarte wolken boven de Montgó en het lijkt erop dat het snel naderbij komt. Na drie kwartier komen beiden nat aan, maar dan wel van het zweet want de regenbui is op dat moment wat afgebogen. Hierna wordt huiselijk en achter de schermen (b.v. voetbal) de avond in alle rust doorgebracht…


Donderdag 29 september 2016: Na een onderbreking in de nacht door een een aanval van migraine slaapt -MeR wel tot half 10 door. Ha- is dan al ondertussen met Flo- weggeweest en daarna alweer bezig met het voorbereiden van het ontbijt (havermout) in de veranda. Ondanks alle wat sombere voorspellingen voor deze dag die alleen voor DNA en omgeving gelden begint toch heel zonnig en is het al snel van zonnewarmte te bemerken. Vanmorgen wint het blauw in de lucht van de SAMSUNG CAMERA PICTURES
wolken. Na het ontbijt wordt het terras weer geheel in zonnestemming gebracht met alles erop en eraan en er wordt al vroeg over naar het strand gaan vanmiddag gesproken. Dat laatste wordt eventueel dan wel pas vanmiddag want eerst wil -MeR nog gaan sporten en begint daarmee net voor twaalven na eerst een kopje koffie of twee. Haar doel is naar het palmen- fonteinen- park te lopen en misschien verder… Opvalt tijdens het koffie momentje zijn de rij zwaluwen ineens achter bij Ha-MeR keurig naast elkaar op een telefoondraad en op lage hoogte voorbij scheren. Wat zal dat betekenen? Op ´Google´ is o.a. te vinden dat als de zwaluwen laag vliegen het dan gaat regenen c.q. wordt het slecht weer. Insecten gaan lager vliegen als het slechter weer wordt (luchtdruk?) zwaluwen leven van insecten. SAMSUNG CAMERA PICTURES
Het is over half drie als -MeR weer thuiskomt en haar loopje heeft haar verder gebracht dan als eerder aangegeven. Er moest een schijnbaar een nieuw luchtje in huis komen dus Ha-MeR kunnen zich weer volspuiten met deodorant. Ook zijn er enkele kale bocadillos meegebracht. Doordat het wat laat is wordt de lunch nu een selfservice gedoetje wat wel sneller klaar is en minder werk is maar ook veelSAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESminder gezellig. Het is nog net niet half vier als Ha-MeR naar het strand gaan zón 250 meter verder aan het einde van Ha-MeR´s straat. De drukte op het strand valt tegen in vergelijking met wat er geboden wordt qua strand, zee en temperatuur. Doordat de wind van zee komt is er wel aardig wat golfslag wat sommige badgasten niet deren. Ha- gaat slechts met z´n schaduw de zee in en -MeR dit keer helemaal niet. Opvalt dat langs de nat-strook veel aangespoelde gedroogd wier ligt en dat niet meer is opgeruimd. Allemaal tekenen dat het seizoen voorbij is. Ondanks dit ongemak is het evenzo opvallend dat veel badgasten aan het wandelen zijn langs de vloedlijn, de één in badkleding en de ander in het dagkledij en alleen op blote voeten. Nadat een klein uurtje met kijk op zee is gezeten worden beide stoelen omgedraaid om nog even van de zon de genieten. Om vijf uur vinden Ha-MeR het welletjes en maken rechts omkeer naar huis. Bij aankomst wordt eerst Flo- gevoed en gaan Ha-MeR zich daarna klaarmaken voor het avondmaal, aansluitend de avondronde met Flo- en een avondje uit met Fra-Tre. De heerlijk hugotemperatuur blijft uitnodigen om zo veel mogelijk buiten te vertoeven. Om acht uur worden Ha-MeR opgehaald met de auto om samen met Fra-Tre naar “Casa Cultura” in DNA te gaan om te gaan luisteren naar een sologitarist “Hugo Molto Medina” (link naar:  https://www.youtube.com/watch?v=MadvD6NQOIM). Het gebouw heeft verschillende zalen waar meerdere optredens tegelijk kunnen worden uitgevoerdSAMSUNG CAMERA PICTURES waaronder tentoonstellingen. In de bewuste zaal waar ons stel plaatsneemt is met een kwart gevuld die allen precies om half negen met veel aandacht gaan luisteren en kijken hoe deze virtuoos zijn klassieke gitaar bespeelt. Het is fantastisch maar je moet er wel van houden. Na een uur wordt er naar het centrum gereden om een drankje te drinken. In de hoofdstraat is het stamcafé van Ha-MeR´s gezelschap. Het wordt een gezellig en een heerlijk onderonsje aan de bar. Een uur later wordt Ha-MeR weer keurig aan huis afgezet waar ze worden verwelkomt door Flo-…

fotorcreated


Vrijdag 30 september 2016: Ondanks een goede nachtrust is het toch weer soms dat je je moet forceren om, om half negen, uit bed te kunnen stappen. Het is dat Flo- haar bedoelingen duidelijk en luidt bekend maakt dat -MeR zich wat moet haasten. Het lijkt wat frisser danSAMSUNG CAMERA PICTURES gisterenmorgen te zijn maar eenmaal buiten zijn net als gisteren veel losse wolken waartussen alsmaar een zonnetje doet opdringen. Tijdens het gereed zetten van het ontbijt in de veranda wordt plots het schuifraampje van Ha-MeR´s Franse buurman opengetrokken en legt deze een zakje luxe koekjes op Ha-MeR´buiten sidetable allá kachelhout opslagruimte. Ondanks dat de man alleen Frans spreekt en deze man niet, wordt toch begrepen dat die koekjes als dank zijn voor het waarschuwen bij de onlangs geconstateerde waterlekkage op het terras. Ook laat hij weten dat zij morgen (zaterdag) terug naar Frankrijk gaan. Dan wordt begrepen of Ha-MeR´s huisje nog steeds te koop is en of er al iets is vernomen van de Franse mensen (hun kennissen) die onlangs zijn wezen kijken. Hij zou graag ook willen kijken wordt dan verstaan. Ha- nodigt hem uit en even later komt hij met z´n vrouw kijken. Deze laatste blijkt angst te hebben voor honden en wordt Flo- even aan de riem gezet. Nadat van onder tot en boven is gekeken en het verkoopbedrag op een briefje is genoteerd vertrekken ze met een handschudding. Aansluitend gaan Ha-MeR aan hun ontbijt beginnen die al even klaarstaat. Onder het ontbijtje van yoghurt en fruit wordt druk gespeculeerd door Ha-MeR. Zullen ze het eventueel voor hun kinderen willen en … zullen ze gestuurd zijn  door hun kennissen of het wel waard is voor dat bedrag. Intussen komt de zon goed opdringen en stijgt voelbaar de temperatuur. Onder het kijken naar “Koffietijd” drinken gek genoeg Ha-MeR thee. Om 12:00 uur loopt -MeR, nadat ze eerst de poes bij Ha-uS heeft gevoerd, direct door naar het palmen- fonteinen- parkje om daar aan wat attributen haar sport te beoefenen. Om 13:00 uur komt -MeR hiervan terug en vertelt opgewekt hoe zalig ze gesport heeft en dat het heerlijk weer is. Na de lunch van bruine bonen, gekookte aardappelen, appelmoes en een gekookt ei wordt de siësta ingezet achter in de schaduw van het terras. Ha- vat de slaap nog niet zo snel waarschijnlijk mede door twee laag vliegende snurkende objecten met vrouwelijke piloten waarvan één afkomstig is vanuit Duitse zijde. Rond half vier pakken Ha-MeR hun zwemspullen en nemen de route naar het strand.SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES
Het is stil op het strand. Het zijn veelal dezelfde bezoekers als alle andere dagen. De zee is een stuk rustiger dan gisteren door minder golfslag.  De golfslag vannacht heeft opnieuw heel veel natte wier op de waterlijn veroorzaakt. Het strand zelf is aan de vele sporen van autobanden te zien wel weer schoongemaakt vannacht. Ook zijn er weer veel wandelaars die langs de kustlijn wandelen in SAMSUNG CAMERA PICTURESalle maten en grootte. Bij -MeR roept dat soms vragen op als “ben ik zo als die mevrouw?” en moet Ha- soms wel een beetje jokken. Ineens is er extra belangstelling voor iets. Ha- denkt een kwal te zien verwijderen uit het water. Zijn nieuwsgierigheid dwingt hem er naar toe gaan om te kijken en ja hoor een flinke zeer aparte kwal die geenszins op die in NL lijkt. Ondanks dit duiken steeds enkele badgastenSAMSUNG CAMERA PICTURES het water in maar Ha-MeR is er ook vandaag niet bij. Af en toe worden de strandstoelen gedraaid om voor en achter met gepaste mate wat vitamine D te gunnen. Om zes uur wordt de stoelkar weer klaargemaakt om naar huis te gaan. Nadat Flo- is gevoed wordt de tafel voor het avondmaal gedekt. -MeR is ondertussen een oude stokbrood aan het grillen. Dit warme lekkernij samen met kaas en allioli is heerlijk. Omdat om kwart voor acht  de zon onder is wordt al even voor zevenen met Flo- gewandeld. Het wordt een blok van meer dan van half uur. Nadat het terras voor de nacht is klaargemaakt wordt de avond verder achter de schermen doorgebracht…SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zaterdag 1 oktober 2016: Ondanks een slechte start van de nacht door -MeR om de slaap te vatten staat ze toch om kwart over acht vlot naast haar bed. Ook Flo- heeft zich al gemeld dus wakker zijn ze in Casa Ha-MeR.  De lucht is dicht bewolkt waar de zon niet doorheen komt en ook niet voorlopig hier de mogelijkheid voor krijgt als het zo blijft. Het zijn GEEN regen wolken wat ook niet wordt verwacht vandaag. De dag begint met een ontbijtje van brood in de veranda. Fruit speelt hierbij ook een hoofdrol. Terwijl -MeR Flo- uitlaat dekt Ha- de tafel en maakt het terras zonneklaar. De plannen voor vandaag worden aan tafel gesmeed maar vooraf of reeds afgesproken plannen staan er niet geplant maar ´je weet maar nooit´. Het is zaterdag en over twee weken zijn Ha-MeR al onderweg naar NL. Het is dan niet zo geek dat dit gegeven met planning al gaat meewegen. Vandaag ook krijgt de woning een extra beurt wat het schoonmaken betreft. Ha- neemt de badkamer en toilet en -MeR doet de rest in de bungalow. Tussendoor wordt er in buitenaardse temperaturische (nieuw woord) omstandigheden thee en koffie gedronken op het terras. Ook daar gaat het over het binnenkort teruggaan naar NL en staat al een beetje vast hoe de laatste donderdag (auto wassen en stallen, terrassen en kozijnen/luiken/ramen spuiten) en vrijdag (schoonmaken en inpakken en uit eten met de familie) zal worden ingevuld. Om 10:00 zien Ha-MeR de Franse buren vertrekken richting Frankrijk. Van hen is niets meer vernomen nadat zij gisteren spontaan naar Ha-MeR´s huisje zijn komen kijken dus was het wellicht weer alleen nieuwsgierigheid. Nadat in huis alles is afgerond en nog een volgend kopje koffie wordt gedronken besluit -MeR om half twaalf naar de stad te lopen en deelt mee (zij beheert de etenspot) om 14:00 uur elkaar weer bij restaurant “Guantanamera” (de Cubaan) te ontmoeten hier zón 350 meter vandaan om te gaan lunchen mede in het kader dat Ha-MeR dit al eerder dat eenmaal per week daar zal gaan doen. Om kwart over twaalf zijn de eerste blauwe plekken te signaleren in de lucht waar juist nog even NIET het zonnetje staat. Dat doet Ha- doen besluiten maar alvast op het terras te gaan zitten. Om 14:00 uur maakt Ha- zich op om naar de overkant te gaan waar -MeR zal SAMSUNG CAMERA PICTURESzitten wachten om samen te lunchen. Bij aankomst blijkt -MeR er nog niet te zijn en het is dan al kwart over twee. Buiten op het terras zitten reeds twee stellen te eten. Ha- wacht aan de overkant met z´n telefoon in de hand van het restaurant om de zaak in de peiling te houden. Het is vandaag ineens erg warm en strak blauw na een hele morgen bewolking. Even voor half drie komt -MeR in de verte aanlopen aan de schaduwzijde. Nadat ze beiden zijn overgestoken ontmoeten ze elkaar voor  het restaurant. Er wordt gelijk gekozen om er binnen te gaan zitten waar ze ook niet de enigen zijn. -MeR ziet eruit of ze elk moment in elkaar zal zakken en spreekt zelfs over een zonnesteek en wil zo snel mogelijk water drinken. Ze is te laat vertrokken vanuit de stad en daar teveel gelopen omdat het één na het andere erg leuk was zoals een niet verwachte markt. Ze heeft last van haar darmen en voelt zich misselijk. Er wordt gelijk een pil voor de migraine ingenomen. Haar fel rood gekleurde gezicht trekt langzaam naar roze gelukkigSAMSUNG CAMERA PICTURES en komt ook kalmpjes aan bij maar kan  slechts beperkt genieten van alles wat haar wordt voorgeschoteld c.q. ze besteld heeft. Ha- geniet er met volle teugen van en helpt -MeR zo af en toe met het gerecht opmaken (koude soep en kip). Tegen vieren op de klok, ploffen beiden neer op hun bed thuis na slechts 350 meter lopen waarmee -MeR nog steeds veel moeite mee heeft. Binnen is dan 22º en buiten 27º dus wordt alles voorlopig dichtgehouden in huis. Even na vijven staan beiden weer op en -MeR begint gelijk met een soep te maken. Waar denk je aan, denkt Ha-. -MeR voelt zich intussen een stuk beter. Omdat het in huis veel koeler is dan buiten SAMSUNG CAMERA PICTURESwordt voorlopig binnen gebleven maar eigenlijk is het buiten zo prachtig en een heerlijke temperatuur in de schaduw dat het eigenlijk zonde is om NIET buiten te vertoeven. Vanaf 18:00 uur wordt er toch nog even van genoten. In het schaduwgedeelte van het terras waait een rustig verfrissend windje, heerlijk. 18:55 uur: Flo- en Ha- gaan eerst met elkaar lopen voordat het avondmaal van soep wordt gegeten, de sensor wordt vernieuwd en een schone infuuspleister voor de insuline geplaatst. Onderweg, die vandaag geheel langs de hoofdweg loopt, ziet Ha- een mooi tegelmuurtje van het kasteel hier in DNA en maakt er een foto van. Na het avondmaal wordt het terras geruimd al nodigt de temperatuur en de sfeervolle verlichting op het terras je nog wel uit om buiten te gaan zitten. De avond zelf wordt geheel achter de schermen doorgebracht…

Zondag 2 oktober 2016: Na wederom een slecht begin aan de nachtrust bij -MeR door darmkrampen is het ook voor haar om kwart over acht zonder enige pardon opstaan. Ook mede doordat Flo- haar wensen kenbaar maakt is er voor haar geen ontkomen aan. Aan de carportzijde, voor Ha-MeR de voorkant van het huis, is het geheel bewolkt waar ook net het zonnetje opkomt en aan de achterzijde waar het grote terras is,  is het al strak blauw. De temperatuur is 20º in de veranda en dat betekent dat er nog steeds, ook voor Ha- die het snel koud heeft, daar van het ontbijt kan worden genoten. Het wordt vandaag een havermout ontbijtje met daarbij als extra wat vers en gedroogd fruit. Elke morgen eten onze Duitse buren met Ha-MeR mee of andersom want tussen beiden zitten slechts drie meter en ontbijten op dezelfde tijd. Toch is het nog stiller in de omgeving mede doordat het zondag is. Alleen Flo- beantwoordt zo af en toe bij geblaf door andere honden in de buurt lijkende op een soort signaal van ´ontvangen´ te willen afgeven. Nadat alle ochtendwerkzaamheden zijn gebeurd in en buitenshuis wordt SAMSUNG CAMERA PICTURESdeels in de schaduw en half in de zon op het achterterras koffie en thee gedronken. Het gaatSAMSUNG CAMERA PICTURES weer een mooie en warme dag worden dat voorlopig wordt geflankeerd met een heerlijk muziekje (Adèle) dat zachtjes vanuit de huiskamer klinkt en ook nog op dat moment zomaar een delta-vliegtuigje langs de kustlijn vliegt wat van hier goed kan worden waargenomen en wat er toe bijdraagt dat steeds meer het vakantie-gevoel doet oplaaien. Bij het tweede koffie/thee-rondje is het inmiddels al 26º en moet al de schaduw in de veranda worden opgezocht want de zon dringt steeds verder op en aan, en wordt het gewoon te warm rechtstreeks in de zon. Ondanks dat het zondag is gaat -MeR vandaag NIET ter kerke. Ze is nog steeds wat van slag na haar loopje gisteren (zaterdag) naar de stad heen en terug in de volle hitte van de zon. Ze wil, behalve misschien vanmiddag naar het strand, rondom huis blijven vandaag vooralsnog. Aansluitend pakt Ha- zijn laptop op vanuit binnen om aan de ronde tafel buiten in de veranda te gaan zitten met uitzicht op het achterterras en omstreken. -MeR gaat haar broer bellen die dan net op het punt staat om weg te gaan maar toch nog even tijd hiervoor wil vrijmaken. Geluiden van ´het is fris hier´ worden dan vernomen. Een heerlijke baklucht vanuit de buurt om 13:00 uur doet -MeR ertoe brengen met de lunch te gaan klaarmaken en gaat Ha- een drankje klaarmaken. Het wordt een wijntje voor beiden. ´Wacht maar even´, zegt -MeR, hier gaat het zo ook lekker ruiken. Dat laatste laat niet lang op zich wachten, het wordt een kippenpaella vandaag. Achter z´n laptop zittende en kijkend recht voor zich uit doet bij Ha- dan plots toch weer de gedachten in z´n hoofd opkomen als zijnde ´wat is het toch fijn en heerlijk hier en moeten we dan toch eigenlijk gewoon blijven ?´… Er volgt ook weer snel een nee want de voordelen wegen niet helemaal tegen de nadelen als het aan Ha- ligt en er is nu eenmaal een besluit gevallen.SAMSUNG CAMERA PICTURES
Om 13:45 uur klinkt de roep vanuit de keuken van de keukenprinses,  ´Ha- je kunt de tafel dekken´. Binnen 10 minuten wordt in een ambiance van een zeer aangename temperatuur, prettige omgeving en goed gezelschap heerlijk genoten van het aangebodene. Na de lunch wordt in de schaduw op het terras een begin gemaakt aan een korte doch heftige siësta. De aanhoudende temperatuur nodigt Ha-MeR opnieuw uit om naar het strand te gaan. Niet veel later wordt de gang gezet richting zee. Waarschijnlijk omdat het zondag is, is het weer wat drukker dan door de weeks. Opvalt vandaag zijn de meerdere zeilboten op zee en de donkerbruine wier-strook langs de kustlijn.foto2-10-16
Om de zon hangt inmiddels een kring en er waait bij aankomst amper een wondje. Toch duurt het niet lang totdat de eerste parasol voorbij komt vliegen door een plots kortstondig opkomend windje. Na zo´n anderhalve uur genieten van het strand, het zeezicht en de bewegingen rondom Ha-MeR heen, lopen Ha-MeR om 18:00 uur weer terug naar huis. Eerst wordt Flo- verzorgt en daarna gaan Ha-Mer aan hunzelf bezig. Zo trekt Ha- weer z´n lange broek aan om binnen een uur met Flo- te gaan wandelen. Bij het verlaten van de woning krijgt  Ha- eindelijk na 2 weken de gelegenheid de Duitse buurvrouw, die net van het strand komt,  de hand te schudden en der wang te zoenen. De wandelroute loopt vandaag langs actieve en verwaarloosde boomgaarden met sinaasappels. Bij thuiskomst volgt direct daarop de avondlunch die in de huiskamer plaatsvindt. Nadat ook het terras voor de nacht is klaargemaakt wordt er weer stelling genomen ´achter de schermen´…
SAMSUNG CAMERA PICTURES

De linkerkant…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De rechterkant…


Maandag 3 oktober 2016: Ondanks een onderbreking voor een te hoge bloedsuiker (meting) en een verwisseling van een pompbatterij is door Ha-MeR goed geslapen. De avond sluit de laatste tijd af in DNA met bewolking en er ook begint ermee. Heel aangenaam op zich. Maar voordat het middag zich aandient schijnt alweer volop de zon zoals gebruikelijk en kunnen er zo maar weer plannen worden gemaakt om naar het strand te gaan. Eerst staat er nog een bezoek te wachten aan de maandagmarkt in DNA te brengen door -MeR mede n.a.v. een verzoek uit N.L. wat dingetjes mee terug te nemen naar NL. Omdat het dingen zijn die niet als handbagage bij het vliegen mee mogen, Ha-MeR heeft namelijk alleen handbagage, zullen deze dingen, indien aangeschaft, een andere terugweg moeten vinden. Als ze worden gekocht zal ook hiervoor al een oplossing voor zijn bedacht door de koper. De dag zelf begint met een aangename temperatuur en met een ontbijtje van yoghurt van vers en gedroogd fruit. Door steeds maar het standaard dagelijkse ochtendonderhoud uit te voeren lijkt dit niet alleen steeds sneller te gaan SAMSUNG CAMERA PICTURESmaar ook nog veel makkelijker. Je wordt er schijnbaar handig in of zou het toch iets anders kunnen zijn? Na een kopje koffie buiten op een bijna zonnige terras maakt -MeR haar voorlopige plannen bekend.  -MeR heeft een lijstje klaar waarvoor ze echt voor naar de stad moet. Om kwart voor elf wordt hiervoor de Renault Clio gestart en uit de carport gereden. Flo- gaat daarna als gewoonlijk haar plekje zoeken in huis maar dat is dan wel vaak in de buurt van Ha- om niet alleen een oogje toe te doen maar ook waar ze hem tegelijk nog in de gaten kan houden. Als ze dan ineens luid hoorbaar met haar staart tegen de zijkant van de lederen fauteuil laat klapperen en dat ook nog met haar ogen dicht, dan kan het niet anders zijn dat ze heerlijk ligt te dromen van iets fijns (zie foto). Ha- gaat ondanks dat het vanaf buiten uitnodigt daar te gaan bivakkeren toch binnen wat administratief (blogSAMSUNG CAMERA PICTURES bijwerken-betalingen doen- emails een tweets lezen) werk doen op de computer. Even voor tweeën terwijl Ha- heerlijk op het terras ligt te zonnen komt -MeR binnenwandelen en heeft zonder vooraf te toeteren om het hek te openen de auto zelf in de carport gezet. Tassen met vers fruit (peren,kiwi en …) worden binnengesleept. Ook heeft ze een koopje, zegt ze, gedaan voor maar 1 euro namelijk twee gelijke gehaakte schouderdoeken gekocht om in dit geval en voorlopig de donkerbruine fauteuils op te vrolijken. Daarna wordt de rest van de paella van gisteren opgewarmd en daar nog heerlijk van genoten in de schaduw van de veranda. Van eten krijgen krijg je slaap en zeker als daar ook een wijntje wordt gedronken. SAMSUNG CAMERA PICTURESDaarom liggen Ha-MeR niet veel later achter op het terras hun roes uit te slapen. Even voor vieren maken ze zich op om naar het strand te gaan. Ondanks dat vanaf 1 oktober er weer honden mogen meegenomen besluit Ha-MeR dit niet te doen. De reden is dat ze direct het water induikt en daarna liggen rollenbollen in het zand waarna de kans op een oorontsteking erg groot is. Gepakt en gezakt loopt het stel naar een strand dat vandaag amper benut wordt door badgasten. De bezetting in de omgeving waar Ha-MeR hun strandstoelen en badlaken posten zitten alleen badgasten die er elke dag zitten, allemaal ouderen op één buitenlands stel na met 2 kinderen van 7 en 8 acht jaar. Ondanks een behoorlijk windje vanaf zee is deze zeer kalm en maakt het verblijf op het strand erg aangenaam. Er worden ook weer enkele zeilboten in de verte gezien. Vanmorgen is al door -MeR gesignaleerd dat de tientallen ligstoelen die voor verhuur bij de strandrestaurants waren gestationeerd ook werden weggehaald.SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES
Gisteren zagen Ha-MeR op een quad waarop een rode kruismedewerker zat op het strand langs rijden om nog steeds een oogje in het zeil te houden. De vaste posten van deze dienst om de 500 meter op het strand is al enige tijd helemaal gestopt. Het strand loopt bijna leeg wanneer de badgasten omstreek zes uur, en hierbij horen ook Ha-MeR, bijna helemaal leeg. Flo- zit dan al verlangend uit te kijken naar haar avondmaal die uit een mix van nat en droogvoer bestaat. Ze vindt het zo lekker dat soms haar bak door de hele kamer gaat alsmaar likkend totdat er letterlijk en figuurlijk er niets meer aan is. Nog voor het avondmaal gaan Flo- en Ha- hun eerste en laatste ronde lopen. De route loopt vandaag via een stukje hoofdweg richting weer andere sinaasappel boomgaarden dan gisteren. Bij thuiskomst staat alles klaar om van een broodmaal te gaan genieten. Hierna gaat Ha- het terras op om deze voor de nacht klaar te maken. Als de avond met koffie is afgesloten wordt er plots aan de voordeur geklopt (voorbel haperde). Het zijn Wi-Ma en hun hondje Saartje die even op bezoek komen nadat ze een week lang 2 logé`s hebben gehad van vrienden uit hun thuisomgeving in NL en thans afkomstig uit Malaga. De tv gaat uit om lekker even bij te praten dat enige later vergezeld wordt met een drankje. Ook worden er weer paar nieuwe afspraken gemaakt om samen te gaan doen want Ha-MeR heeft immers nog maar 11 dagen in DNA vanaf morgen. Tegen twaalven wordt deze gezellige avond afgesloten en worden nog even de laatste beeldberichten gecheckt. Als Flo- ook haar rust en draai weer weer heeft gevonden wordt niet veel later het verdacht stil ineens….SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dinsdag 4 oktober 2016: HET IS DIERENDAG. Het is al kwart voor negen als Ha- uit zijn bed stapt. -MeR is er dan al uit ondanks wederom een slechte start van de nachtrust. Wellicht moet toch het middagdutje (siësta) korter of zelfs vervallen. De morgen begint vandaag volop met zon met hier en daar een wolkje maar het is vanmorgen opvallend frisser in de veranda tijdens het ontbijt van brood. Plannen voor vandaag, die al gisteren zijn gesmeed, worden na het huisgebeuren op gang gezet. Ha- had het liever uitgesteld naar donderdag maar op aandringen van -MeR, die zich hiervoor wel heeft ingesteld, wordt de carport geheel ontruimd. Ook worden de 4 zonnegordijnen vandaag twee keer gestreken, één keer worden ze van de roe neergehaald c.q. gestreken en daarna met de strijkbout en tussendoor gewassen. De zon staat pal op de carport in de morgen dus een straaltje water zal welkom zijn. Het is de bedoeling dat alle muren en ramen (kozijnen + luiken) water gestraald SAMSUNG CAMERA PICTURESworden en tenslotte de vloer. Als Ha- om kwart voor twaalf eenmaal met de slang klaarstaat om te gaan spuiten staat ineens ook de wasmachine aan met de gordijnen erin  en kan Ha- niet meer de tuinslang aan de kraan aansluiten. Slechte timing en een beetje….. jammer, dus eerst maar aan de thee en de koffie. Om één uur is alle gespoten, afgedroogd en de gordijnen weer opgehangen. Na de lunch zal er een foto van gemaakt worden voor o.a. de verkoop. Dat laatste zal van alle kamers worden geschoten na een eerstvolgende opknap- en opruimbeurt. -MeR schrikt zich een hoedje als Ha- plots in de carport uitglijdt. Hij glijdt met de tenen naar voren toe en valt op een bil en schuift door daarna door plat op de rug. Het hoofd raakt niet de grond gelukkig. Alleen wordt gemerkt dat de sensor, die op z´n bil zit, wordt gevoeld maar gelukkig lichamelijk is er niets ernstigs aan de hand. Aansluitend wordt er geluncht (restje kip-paella) in de veranda waar het weer heerlijk vertoeven is. -MeR geeft aansluitend aan even op bed te gaan liggen.SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ha- ziet daarna dat z´n insulinepomp plots vreemde, nog niet eerder vertoonde meldingen aangeeft op het schermpje van de pomp. Ha- neemt in eerste instantie contact op met de leverancier van de pomp via een email met het verzoek en na een korte uitleg hem te bellen. -MeR ligt intussen te snurken op bed en weet nog niet van de nieuwe doch vreemde meldingen op de pomp. Ha- wil eerst het zelf zien op te lossen want vaak zijn het maar lullige dingen die je moet doen. Het enige vervelende is dat z´n suikerspiegel stijgt en nog niet weet of het hierdoor en hiervan of anders komt. Dan besluit Ha- te gaan bellen naar de leverancier maar het wachten duurt zo lang dat hij voor de optie “inspreken¨ kiest en doet dat +/- om half drie n.m.. Even voor 15:00 uur wordt een antwoord ontvangen via de email om een ander nummer te bellen. Dat wordt ook gedaan waarna een dame vraagt of dit ook de meneer is die ook al ingesproken heeft en laat weten dat de technische dienst alsmaar in gesprek is en zal bellen. Daar wordt op gewacht terwijl de suikerspiegel maar stijgt en dan ook nog een eerder zelfde, 3e,  melding verschijnt dat de insuline moet worden aangevuld en de batterij vervangen. Bij het doen hiervan blijkt wederom c.q. ook deze keer het patroon met nog meer dan een kwart vol te zitten. De reserve pomp (een hele nieuwe) wordt maar alvast van stal gehaald maar nog niet uitgepakt. En ja hoor…. Ha- zit net op het toilet en de telefoon gaat. -MeR neemt op en een zeer vriendelijke mevrouw met de naam Heidi, dat Ha-, sorry, op gedachten brengt, heeft alle geduld. Nadat Ha- heeft vertelt wat er gebeurt is en over de meldingen die alsmaar worden weergegeven weet ze, zegt ze,  wat er aan de hand is. ´De pomp is niet stuk´ laat ze eerst weten. (gelukkig maar, denkt Ha-) De externe batterij vult de interne batterij namelijk niet meer aan of op. De externe batterij moet er nu worden uitgehaald en de dame in kwestie zal over 10 minuten terugbellen en dan zal ook inmiddels het rode knipperende waarschuwing lampje op de pomp niet meer knipperen. Om kwart over vier belt “Heidi” van Medtronic terug en geeft aanwijzingen (geheel nieuwe batterij erin, datum en tijd aanpassen en wachten op verbinding met de sensor) waarna het probleem zou moeten zijn opgelost. Pas als de sensor weer contact heeft gemaakt, en dat duurt even, dan zal het gehele contact weer normaal zijn en alles z´n werk weer uitvoeren. Daarna is er werk aan de winkel de ondertussen alsmaar stijgende bloedsuiker naar omlaag te krijgen en dat kan ook even duren…maar wat een opluchting.
Ondertussen is het schitterend buiten en wordt er in de veranda 30º gemeten. Ook heeft Ha- al een rijmpje voor zijn tweet na het rapen van #zwerfie (los klein afval op straat/berm/bosje) bedacht n.m.l.:
“Dierendag ook in ¨Mooi #Denia”:
Een dier is ook maar een DIER,

met dit #afval op straat en berm doe je geen hond PLEZIER.➡️🚮

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Veel te vroeg als anders komt Flo- al bedelen voor haar avondmaal. Het gezegde door Ha- dat ze even moet wachten tot het haar tijd is weet -MeR om te zetten door te zeggen ´kom op, het is wereld dierendag´ en dan ben je en heb je het verloren. Ha-MeR is, behalve bij het spuiten van de carport, niet in de zon geweest vandaag. Dat is ook goed want ook de huid heeft z´n tijd nodig om te herstellen van al het geweld van de zon. Op de goede afloop van vandaag wordt een wijntje gedronken. Vanavond vindt zomaar het avondmaal plaats in de veranda dus zonder tv. Daarna vinden Flo- en Ha- hun weg langs weer andere boomgaarden waar terloops #zwerfie wordt opgepikt. Bij thuiskomst zit -MeR lusteloos in haar fauteuil en gaat Ha- met Flo- het terras nacht-klaar te maken. De avond zal verder geheel achter de schermen door worden gemaakt.
Echter om 20:00 uur krijgt Ha-  te maken met hetzelfde probleem en dan moest er onmiddellijk worden teruggebeld echter is dat om deze tijd niet meer mogelijk omdat ze alleen tijdens kantooruren bereikbaar zijn. Dan voorlopig maar een email opsturen met het dringend verzoek Ha- morgenochtend z.s.m. te benaderen. Tussen het eerste probleem en deze zit slechts 5 uur dus kan het zomaar zijn dat ondanks ook nu weer dezelfde handelingen door Ha- zijn uitgevoerd om de pomp opnieuw opgestart te krijgen om 01:00 uur het weer staat gebeuren…”lekker”.minimed640

Copyright © 2020 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes