Denia, niet met de BUS, met het vliegtuig DUS…(7/7 en een half)

Denia, niet met de BUS, met het vliegtuig DUS…(7/7 en een half)

Woensdag 5 oktober 2016: Om 22:00 uur is Ha- gisterenavond naar bed gegaan om zich voor te bereiden op een mogelijke lastige nacht. Net als hij slaapt gaat om precies 00:00 uur zijn pomp alarmeren. Het is weer de melding van de batterij vernieuwen. Één ding valt hem dit keer op. Er is staat dit geen alarmmelding bij dat de aanvoer van de insuline is gestopt. Ha- doet dezelfde handelingen om het op te lossen die hem de middag ervoor telefonisch zijn doorgeven. Dat is eigenlijk een fluitje van een cent maar je moet het wel weten dan. Na een half uur lijkt voorlopig alles weer te gaan functioneren. Tussen nu en de voorlaatste melding zit dit keer maar 3 uur. Mogelijk kan hij om 03:00 uur voor hetzelfde weer voor naast z´n bed zitten. Dat laatste gebeurt opvallend niet gelukkig en bij het opstaan staat de bloedsuiker op 10.5. Eigenlijk te hoog maar Ha- zijn begrippen goed. -MeR staat ook vandaag weer eerder uit bed dan Ha-. Buiten is het weer helemaal blauw boven DNA, iets minder fris en zonder enig windje dan gisterenmorgen dus wordt het yoghurt ontbijtje met vers en gedroogd fruit heerlijk in de veranda gehouden. Als alles in huis weer klaar is wordt er koffie en thee gedronken op het terras, maar wat nu weer? De bloedsuikers van Ha- stijgen ineens weer supersnel omhoog ondanks dat er flink voor z´n ontbijt is gespoten.

Onze chauffeur voor vandaag...

Onze chauffeur voor vandaag…

Omdat Ha- vandaag met W.M. samen een ritje gaan maken is het zaak de bloedsuiker voor die tijd weer een beetje normaal te hebben. Intussen wachtende op een telefoontje van Medtronic die is aangevraagd om Ha-MeR te bellen naar aanleiding van de storing om 20:00 uur gisterenavond plaatst Ha- voorlopig voor alle zekerheid een nieuwe infuuspleister en spuit 2 eenheden in z´n bovenbeen  via z´n insulinepen. Keurig om 11:00 uur melden Wi-Ma zich en er wordt eerst thee en koffie gedronken en wat bijgepraat. Daarna vertrekken W.V. en Ha- met de auto eerst naar en richting restaurant “Verdi y Vent” voorbij Jalon om door onze chauffeur voor een eigen groepje van 15 personen te reserveren voor op 15 oktober. Via een prachtige rit wordt eerst  even in Jalon gestopt voor een kopje koffie. SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESOmdat er goede, echter wel oude,voor beiden herinneringen daar liggen wordt restaurant “Casa Aleluya” aangedaan. De rit vervolgd zich naar restaurant “Verdi Y Verte” en dat rustig naar boven rijden die omringd wordt door prachtige berg- en panorama gezichten. Het is opvallend stil onderweg naar boven toe en wordt zo af en toe slechts een boer op een vaak met veel te veel zakken gevulde tractor als tegenligger gepasseerd. Wat zal daarin zitten is dan bij beiden de vraag? De kok lijkt al op het stel te zitten wachten boven aan de trap op z´n terrasje. ´Wij komen alleen om te reserveren´ , wat hem in het engels gezegd wordt. Dat verstaat hij ook omdat W.V. (de chauffeur)  hem al gesproken heeft en zijn naam ook herkende via een eerder telefoongsprekje. Er wordt weer teruggereden via deze zelfde prachtige en goede weg naar het plaatsje Jalon (Xalon). Voorbij Jalon wordt bij de eerst komende kruising linksaf gegaan. Vele plaatjes worden geschoten al rijdend van de alsmaar maar opkomende nieuwe vergezichten, van de typische straatjes en huizen richting Tarbena en Castells de Castells en Percent. Aangekomen in Castells de Castells is het etenstijd en wordt er naar een eetgelegenheid gezocht. Er worden paar vage wegbewijzering-bordjes gevolgd die even later niet meer te traceren zijn. Intussen wordt er alsmaar stijgend door super smalle straatjes gereden waar soms eerst de spiegels moeten voor worden ingeklapt en via krappe SAMSUNG CAMERA PICTURESrechthoekige bochten links of rechts moeten worden getrotseerd Op een enkel oud vrouwtje na, die zich moeizaam voortbeweegt, wordt maar geen restaurantje aangetroffen. Wel wordt een duister barretje gesignaleerd maar op het moment dat de mannen ernaar toe willen lopen komt een oude man al rochelend de deur uitzetten. Toen was er al gegeten en gedronken en wordt snel voortgegaan naar het volgende plaatsje. Na een uitkijk op alsmaar heel veel groen verandert de omgeving ineens in een soort parairy-rotsachtige  gebied waar zo de vroegere cowboyfilms hebben kunnen zijn opgenomen. Goede herinneringen brengt het stel naar het plaatsje  Tàrbena doen rijden waar twee restaurants zich uitgeven als  “Casa Pinet” en waarvan één zich ook “de communist” noemt omdat twee broers zijn. Bij deze laatste is het eten knudde maar de eerstgenoemde is het goed eten en wordt daarom ook voor gekozen. Het is nog een aardig stuk rijden maar de weg ernaar toe is zo schitterend waar je niet uitgekeken raakt die helemaal door de bergen gaat en hierdoor, ook de trek, alles even wordt vergeten. Het toeval wil dat de oude, de echte, communist er ook zit ter herkennen o.a. aan een afgeschoten handje (op de foto met pet op). Nadat er van eenSAMSUNG CAMERA PICTURES heerlijk maaltje is genoten herkent W.V. een man die daar ook binnen komt lopen om naar het toilet te gaan. ´Als die terugkomt spreek hem aan want we kennen hem´, zegt W.V.. En ja hoor het is de man die een aantal van ons hebben gezien of gesproken, dat eerste waaronder Ha-MeR, vier jaar geleden (blijkt later) en hebben ontmoet bij een restaurant hier paar kilometer verderop die toen kwam aanfietsen helemaal vanuit Schotland met zijn zoon en zijn toenmalige img_1042vrouw (blijkt nu) om hier in de buurt te gaan wonen en beiden raken even leuk in gesprek. Na heerlijk hebben genoten van de lunch gaat de terugweg over de bekende weg. Nadat er is afgerekend wordt nog een kleinpresentje in de vorm van een potje jam afgegeven. Dat laatste wordt dan vaak gezegd maar er is zoveel te zien onderweg aan vergezichten en panorama´s dat het hierdoor eigenlijk nooit de bekende weg zal zijn en kan worden maar heb je hem wel eens al gereden. Zeker als de chauffeur in van de route afwijkt en rechtaf gaat stijl naar beneden. Onderweg richting DNA wordt keihard meerdere keren op beider verzoek l´adieu (link: https://www.youtube.com/watch?v=jRX9qrQSe2Q ) gespeeld via de geluidsinstallatie van de auto die zoveel en fijne herinneringen oproept dat zelfs bij Ha- dat z´n ogen er zelfs van vochtig worden. Er is niemand thuis bij terugkomst in DNA maar dat duurt niet lang. De dames zijn naar restaurant “Tenere ” aan het strand geweest als onderdeel van hun vermaak en komen via het achterhek opgewekt binnenlopen. Op het achterterras worden onder het genot van een wijntje ervaringen uitgebreid uitgewisseld waarbij veel wordt gelachen. Als Wi-MA Ha-MeR hebben verlaten is het onderhand tijd met Flo te gaan wandelen. Ha- die vooraf opmerkt dat z´n sensor het niet doet, stapt even later met zijn beestje richting het palmen en fonteinen parkje die halverwege wordt bewandeld. Bij thuiskomst laat Ha- weten erg moe te zijn en naar bed gaat. Het is dan slechts kwart over negen. Ook wordt geconstateerd dat de sensor niet meer actief is omdat de suikerwaarde veel te hoog is. Er wordt weer bijgespoten in de bovenbeen met de insulinepen. Het duurt erg lang totdat er gezien wordt dat de suikerwaarde heel langzaam zakt. Terwijl -MeR zich achter haar schermen vermaakt en af en toe komt vragen hoe het is, zit Ha- op het terras zich te vermaken met zijn radio via een oortje en af en toe kijkend de sterren, de beestje die  zich aanmelden en op z´n pomp of z´n de suikerwaarde naar het normale nivo daalt… 

wiha3


Vrijdag 7 oktober 2016: Het wordt prachtig weer zo te zien en dat is bekeken nadat eerst het rolluik in de slaapkamer helemaal is opengetrokken. Hier en daar een sluier-wolkje en geen wind. Door de vele hoge suikers gaat Ha- vandaag advies vragen bij de diabetesverpleegkundige. Nadat alle ochtend werkjes zijn gedaan gaat Ha- zich daarvoor in de loop van de ochtend achter z´n computer begeven. Door het gebruik van dit merk computer is het sowieso al nodig dat het programma die daarvoor nodig is en gemaakt alleen maar kan worden opgehaald via explorer Safari. Tijdens de opstart van het programma wordt gemerkt dat daarin iets nieuws is wat onschuldig lijkt en heeft te maken met Java. Nadat alle bestanden zijn opgehaald komt er een foutmelding bij het doorzenden van de gegevens naar betreffende doel. Het doel is dat het terecht komt op een gebied waar de diabetes verpleegkundige het in haar systeem kan ophalen en lezen. Ondanks het voorgaande een aantal wordt herhaalt blijft het maar mislukken. Ha- gaat de help-desk van de leverancier bellen. Het duurt ongeveer een half uur voordat er iemand kan helpen. Deze medewerker stelt voor de bediening van de computer over te nemen iets wat al eerder is gebeurd en dat Ha- ook kent. Nadat hij besturing van de computer heeft overnomen zegt hij dat door de trage internetverbinding hij geen vat krijgt op bepaalde opties die hij nodig heeft om het mogelijk te repareren. Ha- stelt voor naar een ander internet te gaan en laat hem over 10 minuten terugbellen. Intussen zijn Ha-MeR met alle benodigde zaken naar Ha-uS gelopen die wellicht meer power in hun wifi hebben. Ook dat mag niet baten en toen lag het aan Ha- z´n computer. Ja, maar wat nu. ´U kunt het op een andere computer proberen´ was het antwoord. Helaas, maar Ha- heeft geen anderen computer. Sorry, dan maar bellen als er wel één is. Om toch al hieromtrent de diabetes verpleegkundige in te lichten wordt via een eigen programma (digitaal logboek) wat wel overal op werkt hiermee een berichtje gestuurd. Deze reageert met niet veel later ´wat vervelend nou´ en stelt wat vragen. De dag en de uren hierna is hierdoor geheel anders geworden dan eerder is voorgesteld. De één loopt al dagen te stoeien met der stoelgang en bij de ander werkt de pomp werkt  en ook weer niet, de infuustoevoer weer wel, lijkt het, echter wel met horten en stoten m.a.w. de suikerwaarden kunnen momenteel niet tot nauwelijks in de hand worden gehouden, helaas. Alle dagelijkse vaste dingen vinden gewoon hun weg maar wel alsmaar weer herinnert aan die ontzettende schommelingen van de suiker en zitten Ha-MeR ook vanavond gewoon weer achter hun schermen. Allen Ha- die eerst nog op het terras heeft gezeten gaat vroeger naar bed want die is moe in z´n lichaam en in z´n kop…EEN GRIJZE DAG…


Vrijdag 7 oktober 2016: Het gaat weer een zeer mooie warme dag worden want ook vandaag zijn daar alle ingrediënten voor aanwezig. Er kan geen enkel discussie zijn wat er vandaag aangetrokken moet worden. Het is al korte broeken en mouwen-weer al sinds Ha-MeR in DNA zijn aangekomen. Geweldig en zeer aangenaam allemaal. Nadat de morgentaferelen zijn afgewerkt en gebeurd wordt er eerst koffie en thee gedronken in de schaduw van het terras die dan nog even veroorzaakt wordt door Ha-MeR´s huisje. Een moment wanneer ook weer even wordt stilgestaan hoe de sturing van de suikerwaarden weer kan in de hand kan worden genomen. Wat doen we niet goed. Opnieuw probeert Ha- zijn pompgegevens over te seinen maar ook nu weer zonder resultaat. Als het goed is komen vanmiddag ook Ha-uS weer thuis en ook G.J. weer naar DNA en mogelijk weet deze laatste op oplossing. Om 12:00 uur rijdt -MeR naar de stad om nog wat (weer) laatste boodschapjes te doen. Tussendoor hoort Ha- dat Wi-Ma en bij Ha-MeR´s Duitse buren op visite zijn en -MeR belt via WhatsApp vanaf haar koffiemomentje/zitje in de stad. Ze moet dan nog naar de supermarkt en vraagt maar alvast de tafel te gaan dekken voor een broodmaaltijd. Om half drie staat de Renault Clio weer in de carport. Twee grote tassen worden eruit gesleept waaronder heerlijke broodje en een fles Lambrusco. Met beide laatsten ook op tafel wordt aansluitend van een heerlijke broodmaaltijd in de veranda genoten. Tijdens het maaltje wordt besproken dat na de siësta naar het strand wordt gegaan want het is er nog steeds fantastisch weer voor (strak blauw). Maar het weer gaat veranderen want volgende week wordt het hier rondom DNA een stuk minder. Dat hebben we Meer gehoord, denkt Ha-. Na gebruik van haar badpak vandaag zal die na de was alvast in haar vertrek vertrekkoffertje verdwijnen. Ook laat ze weten een nieuw truitje te hebben gekocht die ze zal aantrekken bij vertrek naar huis volgende week zaterdag. Om 16:00 moet -MeR gewekt worden om mee te gaan naar het strand. Geholpen door strandstoel op wieltjes lopen om kwart vier richting zee en hebben slechts bij zich, 2 strandstoelen en 2 badlakens en ieder wat persoonlijke dingen. Bij het strand aangekomen worden een viertal zeilboten gesignaleerd die aan de horizonlijn moeten varen want daar steken ze bovenuit. Op het strand is zit slechts bij in- en uitgangen een gezellige bijna standaard bezetting.SAMSUNG CAMERA PICTURES
Meest vrouwen op middelbare leeftijd of ouder. Als al meubilair is gestationeerd zit Ha- een flinke ·zwerfie die aan het aanspoelen is aan het strand. Het is plastiek kwart gevulde met ? jerrycan. Even later staat deze op de vuilnisbak die standaard en ruimschoots aan het strand aanwezig zijn. DNA mag niet klagen wat de rotzooi op het strand betreft want Ha-, die daar speciaal op let, ziet en vindt amper iets op het strand (pluim, en zo hoort het ook mensen). Helaas heeft hij verzuimd er een foto van te maken waar gij later spijt van heeft. De zee is rustig en opvalt dit keer is dat het strand zichtbaar en merkbaar toch weer is geruimd. Het aantal gasten die gaan zwemmen wordt met dag minder. -Ha ging al lang niet meer in zee maar nu -MeR ook al niet gaat, ze vindt het te koud en Ha- ook. Ha- laat vandaag alleen zijn schaduw spoelen. Maar toch er zijn nog steeds badgasten, die het heel gewoon vinden om nog lekker ven in zee te gaan. Op het strand zelf  is het er ook heerlijk, en het amper aanwezige windje verkoelt ook nog de body. Als -MeR aangeeft dat Ha´s z´n pomp piept, blijkt het weer een hele hoge bloedsuiker te zijn. Direct meet hij deze na met z´n bloedsuikermeter want hij gelooft z´n ogen niet. En ja hoor veel, veel te hoog en spuit bij via z´n pomp. . Na half zes begint SAMSUNG CAMERA PICTURESbewolking op te dringen en gaat de zon sarren wat leidt tot temperen. Ha-MeR draait dan toch hun stoelen toevallig om met de rug naar de zon om naar de zee te kijken.  Even voor zessen keren ze huiswaarts na heerlijk twee uurtjes op het strand te vertoeven. -MeR begint direct na het douchen met de WARME avondmaaltijd.  Om 18:45 uur bellen Ha-uS, die op terugreis zijn naar DNA, dat ze bij hun zoons in Valencia zijn en er aan komen. Na een heerlijk maaltje gaan Flo met Ha- weer samen op pad. De temperatuur is zo heerlijk nog steeds dat het echt zonde is om binnen te gaan zitten. Ha-MeR krijgen vanavond bezoek. Vanavond op tv het er voetbal. NL speelt vanavond tegen Wit Rusland om zich te kwalificeren om de Europese titel en moet winnen. Tijdens de terugkeer naar van Flo- en Ha- wordt Ha-uS nog even aangedaan die net zijn aangekomen. -MeR is er dan al maar vertrekt direct en neemt daarbij Flo- mee want W.V. kan al voor de deur staan om de voetbal te komen kijken. H.L. laat weten dat er twee mensen hebben gebeld die belangstelling in Ha-MeR´s huisje stellen waarvan er eentje morgen (zaterdag) komt kijken en één later en mogelijk is Ha-MeR dan al weg uit DNA. Na een avondje voetbal kijken, waarbij -MeR zich moet offeren, wordt het 4-1 voort NL en wordt dat met een glaasje een beetje gevierd. Om 00:00 uur gaan Ha-MeR ter bedde en Ha- meet rond de 5.0 en dat is ongekend… 

Zaterdag 8 oktober 2016: Volgende week is Ha-MeR tijdens het opstaan bijna negen uur op airport Valencia om terug te keren naar LSND NL. Vandaag staan er weer genoeg dingen te doen. Het opstaan wordt vergemakkelijkt door de aanwezigheid van een heerlijk temperatuur. De zon wordt dan nog gehinderd door wat dikke sluimer bewolking. Nadat Flo- is uitgelaten wordt van een yoghurt met vers en gedroogd fruit ontbijtje genoten. De plannen voor vandaag worden dan een keer doorgenomen en de taken verdeeld. Ha- gaat in de badkamer alleen de wastafel en het toilet goed doen, de terrassen voor en achter vegen, het plastiek-papier en het glas gesorteerd weggooien en de huiskamer zuigen. Ook moet er hier en daar enkele kleine plekjes worden gewit c.q. bijgewerkt. Dat laatste wordt vandaag gedaan omdat er kijkers komen vanmiddag naar Ha-MeR´s huisje. Ook wordt al een beetje hier en daar wat de koffer gedaan nadat het is gewassen en intussen is gedroogd. De boeddha gaat met WiMa mee. Er zal vandaag gereserveerd worden bij het verhuisde restaurant “Solo” waar Ha-MeR nog niet is geweest en erg nieuwsgierig zijn. Voor morgen (zondag) zal om twee uur gereserveerd worden om daar samen met Ha-uS en G.J. te lunchen. Komende vrijdag zal als afscheid de Duitse buren en WiMa worden gevraagd om tijdens lunchtijd mee naar de Cubaan te gaan. Verder staan er voor de komende week geen plannen vast ´maar je weet maar noot´.  Rond tienen komt ook het zonnetje voor de dag en is het ineens helemaal blauw boven Ha-MeR. Als om half twee wordt geluncht in de veranda is alles en iedereen klaar en kan het middag vermaak beginnen. -MeR gaat haar nagels doen op het achterterras en Ha- gaat heel even de zon in die nog steeds heel warm is. Één van de Ha-MeR´s zullen vanmiddag thuis moeten zijn want het niet bekend hoe laat de kijkers en het kan ook nog zomaar worden afgezegd omdat het kijkers zijn die door een belangstellende makelaar worden meegenomen naar hier toe. Ha-MeR´ heeft voorlopig alleen als  makelaar H.L. Ha-MeR´s zwager) en niemand anders. Het wordt -MeR die thuis blijft zoals iedere keer en Flo- en Ha- gaan naar het strandrestaurant “Tenere” een glaasje drinken en van het uitzicht op het strand en zee te genieten. Om half vijf komt H.L. (Ha-MeR´s voorlopige makelaar) aanbellen om te vertellen dat het bezoek aan Ha-MeR´s huisje vandaag niet doorgaat omdat de belangstelde, een vrouw in dit geval, niet naar DNA is gekomen. Tevens wordt een pakketje voor Ha-MeR afgeleverd met daarin het nieuwe clipje voor Ha´s z´n pomp, 5 stuks bestelde infuussets en een verrassing n.m.l. een grote zak met pepernoten. Ook gaat het reeds gezegde ´je weet maar nooit´in werking want komende vrijdag worden Ha-MeR uitgenodigd mee samen met Fra-Tre naar Casa Toni in Moreira te gaan lunchen. Hierdoor zal nu de afspraak met de Duitse buren en met Wi-Ma gaan verschuiven naar donderdag, indien mogelijk. Ook houdt dit in dat Flo- en Ha- nu ook niet naar het strandrestaurant gaan. Nu de woning er goed bij ligt en nog het zonnetje schijnt worden van alle kamers vanuit alle hoeken foto´s gemaakt die nodig kunnen zijn bij verkoop img_1048via b.v. internet of gewoon voor belangstellenden die in NL reageren en ook leuke en fijne herinnering voor Ha-MeR zelf. Om half zeven2016-10-08-photo-00000118 gaan Flo- en Ha- lopen want Ha- wil voor het donker weer thuis zijn wat ze gisteren niet lukten. Het wordt een blok waar twee maal het strand bij betrokken is en waar Flo dan ook gelijk gaat rollebollen wat -MeR eigenlijk niet wilt. Bij thuiskomst staat een heerlijke warme maaltijd van gefrituurde aardappeltje en een maaltijdsalade die binnenshuis wordt genuttigd. Aansluitend gaat Ha- het achterterras klaarmaken voor de nacht maar verwacht er vanavond nog wel even te gaan zitten omdat de temperatuur daar lekkerder is dan binnen waar de airco aanstaat. Bij de koffie wordt genoten van de vandaag geleverde pepernoten en dat wordt voor Ha- extra insuline spuiten. Verder wordt de avond achter de schermen doorgebracht…

Zondag 9 oktober 2016: Het is kwart voor negen, het is donker en er is goed geslapen. Ook als alle luiken open zijn getrokken wordt het in huis niet veel lichter. Er hangen donkere tot licht grijze wolken boven Ha-MeR en hebben we het nog steeds over het weer buiten. Maar eenmaal buiten hangt er nog steeds een heerlijke temperatuur. Omdat in de veranda droog gezeten kan worden wordt toch maar het ontbijt daar voor bereid. Ook Flo- en -MeR komen droog over. Ondanks alle dreiging van bovenaf blijft het droog tot na het ontbijt van havermout. Het is de laatste havermout in deze periode en het valt dikker uit dan gewoon doordat er melk tekort is en teveel havermout-vlokken over zijn en beiden moeten op met andere woorden, de verhoudingen zijn geheel uit z´n verband gerukt. Om 11:00 uur staat er een koffieafspraak met Jaq-Ha aan het einde van de straat. Flo- en Ha-MeR, die wel al de paraplu hebben meegenomen maar nog niet nodig hebben, worden zoals altijd hartelijk ontvangen en Ha-MeR vindt het bijzonder dat vandaag een bezoek al kan worden gemaakt omdat zij tot gisteren 4 personen een week lang huis hebben en veel drukte hebben gehad. Met een oogverblindende uitkijk, ondanks het grijze weer, op de Montgó en op hun pas aangelegde zwembad wordt gezellig bijgepraat. Ineens gaat het ontzettend hard regenen maar in hun ruime veranda blijft het nog steeds lekker buiten. Omdat de gastheer voorheen I.T. medewerker is geweest gaat het automatisch ook over computers. Ha- legt ook zijn probleem voor m.b.t. het overzenden van zijn pompgegevens. Er wordt voorgesteld er even naar te kijken. Ha- gaat z´n laptop halen en nadat e.e.a. te hebben geïnstalleerd (Java) lukt het ook hem niet de gegevens door te zenden. Dan stelt hij voor het via zijn laptop te doen die op een besturingssysteem van windows werkt i.p.v. linux van de Apple. Omdat Ha-MeR  binnen een kwartier wordt opgehaald is daar geen tijd meer voor maar is Ha- vanavond van harte welkom en wordt dat afgesproken. Inmiddels heeft het zonnetje de boze grijze wolf overwonnen en schijnt plots volop tussen de wolken door en wordt het voelbaar warm. Om 14:00 uur lopen Ha-MeR maar alvast naar Ha-uS. G.J. wordt gevraagd of hij kan nakijken waarom Ha-MeR sinds vandaag geen WIFI meer hebben in huis. De gekochte gb´s zijn op c.q. allemaal verbruikt en wordt hem gevraagd dit voor Ha-MeR opnieuw aan te kopen want zonder WIFI dat kan eigenlijk niet meer daar is de verslaving te groot voor beiden geworden. SAMSUNG CAMERA PICTURESHet vijftal rijdt even later een 2,5 kilometer verder naar restaurant “Café Solo”. Via de achteringang, waar ruim is te parkeren, wordt het zeer grote buitenterras bereikt waarbinnen ook nog een zwembad is. Het gebouw is aan twee aaneengesloten zijden voorzien van een veranda waarbinnen een tafel wordt gekozen. Uit een menu in meerdere talen, waaronder Nederlands, is aardig ruim te kiezen en er is ook nog dagmenu. Ook een gezellige buitenbar valt op. Het is er niet druk. Binnen zit helemaal niemand en buiten naast dit 5 tal nog twee stellen. Binnen een kwartier is het heerlijk smullen naar ieders keus. Ha-MeR luistert met volle belangstelling naar Ha-uS hun ervaringen van de afgelopen twee weken waarin ze 10 dagen naar NL zijn geweest met de auto. Het is gezellig en heerlijk allemaal. Vol enthousiaste vertelt -MeR over haar periode dat ze ook in de catering zat. En met elkaar wordt gesproken over wat er inmiddels tegenwoordig allemaal is verandert (internet- wifi- sex voor het huwelijk-het gemak hoe men er nu over bepaalde dingen denkt en de gevaren die volgens deze oudjes de wereld thans bezighouden) in vergelijking met vroeger. Even over half zes is Ha- weer thuis en rijdt- MeR nog even met Ha-uS en G.J. mee door. Nadat Ha- Flo- heeft gevoerd en geknuffeld loopt hij door naar Jaq-Ha om de pompgegevens via een andere laptop over te sturen zodat de diabetesverpleegkundige ze kan ophalen en lezen want Ha- heeft hulp nodig bij zijn veel te hoge bloedsuikerwaarden. Ook op het andere systeem moet eerst wat geïnstalleerd worden en heeft ook met Java te maken. Maar dan lukt het wel ineens. Bij het bekijken van de geladen bestanden blijkt dat tot 4 oktober de gegevens door de pomp zijn opgenomen en daarna niet meer en dat is precies vanaf de dag dat Ha- hard is gevallen in de carport op de bil met sensor en rug. J.l. vrijdag is die sensor vervangen en komen de gesignaleerde metingen op het schermpje van de pomp op een minimal afwijking (normaal) overeen met de gemeten bloedsuikers dus dat werkt wel. Alleen worden metingen niet meer de pomp bewaard. Morgen, maandag, zal er contact zijn met de diabetesverpleegkundige. Er is een reserve pomp aanwezig dus wellicht wordt deze nog opgevoerd na invoering van de nodige vele gegevens. Ha- wacht hier liever mee totdat deze weer in NL is omdat voor hem momenteel belangrijk is dat hij tijdig wordt gewaarschuwd wanneer de bloedsuikerwaarden te hoog is en te laag is en dat werkt nog steeds. Flo- en Ha- gaan al even voor zevenen hun rondje doen die o.a. loopt langs een slecht onderhouden grindpark met olijfbomen. Bij thuiskomst werkt de WIFI weer en wordt de avond dan natuurlijk weer achter de schermen doorgebracht. -MeR binnenshuis en Ha- tot 20:30 uur in de veranda…image_1

Maandag 10 oktober 2016:  Het is weer negen uur als Ha-MeR opstaan na een goede nachtrust en zonder piepjes. Ha-MeR wil toch liever rond achten opstaan en zal ook vanaf vandaag de wekker gaan zetten. Buiten is de temperatuur 20º in de veranda en binnen hangt nog steeds wat meer warmte door de warme zonnewarmte overdag. De dag begint weer grotendeels bewolkt maar er zijn al gauw blauwe vlakken te zien waarin de zon na een klein uurtje al direct induikt. Het heeft heftig geregend vannacht waarvan alleen -MeR iets van heeft gewerkt. Het terras is nog goed nat en kan pas worden geveegd als deze geheel droog is maar zonder ook maar een plasje. Buiten, in de veranda, wordt het vandaag het één na laatste ontbijt van yoghurt en fruit  in deze periode gegeten in DNA door Ha-MeR. Onder het ontbijt leest -MeR nog even het lijstje voor van de dingen die voor vandaag zijn genoteerd. Ha- meldt vanaf vandaag ook weer vanaf 13:00 uur de lange middagwandeling te gaan doen met Flo- en dan in de avond een wat kortere ronde of het moet nog bloedheet worden. Onder het kijken naar het tv programma SAMSUNG CAMERA PICTURES“Koffietijd” drinken Ha-MeR hun koffie en thee.  Om half elf vertrekt -MeR met de auto naar de stad waar ze naar de maandagmarkt wil en langs een verzekeringburo.  Deze laatste gaat regelen dat volgens de regels Ha-MeR´s van hier Ha-MeR´s huidige auto wordt overgedragen aan de huidige kopers. Deze laatste komen pas in november naar DNA maar dan ligt alles al getekend en al gereed. Wellicht gaat -MeR met nog meer plannen de stad in (geschenkjes voor k.k.). Flo- gaat liggen slapen waar Ha- in de buurt is en Ha- gaat wat achterstallig onderhoud (computer/muurplanten snoeien) doen. Om half twaalf komt H.L. even aanbellen om mede te delen dat morgen (dinsdag) om 10:00 uur weer kijkers komen en of dat gelegen komt. Ook om kwart over twaalf komt hij (H.L.) vragen of het gelegen komt dat er vanmiddag om 17:00 uur iemand komt kijken. Om 13:00 uur gaan Flo- en Ha- via een stukje strand naar het zoals Ha-MeR het noemt palmen en fonteinen-park hun route doen voor vanmiddag. Het is nog steeds korte broeken en mouwen weer maar omdat Ha- naar buiten gaat, gaat deze toch liever gekleed in lange broek omdat zijn huidige maatschoenen te lomp staan onder een korte broek. Verder gaat hij zomers gekleed de straat op. Nadat er eerst een geschreven notitie op tafel is gelegd voor -MeR met alle nieuwtjes vertrekken dame Flo- en heer Ha- richting het palmen en fonteinen-park. Via een stuk strand van z´n 600 meter waar een enkeling ligt te zonnen loopt de route via de hoofdweg richting DNA-SAMSUNG CAMERA PICTURESstad. Er ligt slechts een enkeling op het strand dicht bij een zeer kalme zee met amper golfslag. SAMSUNG CAMERA PICTURESHet strand is daar nog z´n 30 tot 40  meter breed en Flo- en Ha- nemen de buitenrand vlak langs enkele huizen en resorts. Een enkeling kijkt vreemd op als ze een hond zien lopen op het strand maar dat is nu eenmaal vanaf 1 oktober toegestaan op het strand de komende aantal maanden. De route loopt vandaag om het hele park heen en daar ook, op Flo- na, is er geen hond te zien. Ook alle sport-attributen staan er eenzaam en stil bij. Het restaurant is dicht en is er geen belangstelling voor “jeu de boules” dat hier veela gepaard gaat met een drankje. Er wordt één stel aangetroffen die op het trottoir van het park en naast de parkeerplaats onder enkele bomen zitten te picknicken. Op maandag zijn er veel restaurants hier in de omtrek gesloten maar ook weer niet allemaal. Bij thuiskomst om half drie staat -MeR al in de keuken vreselijk te bakken en te koken. Ha- mag gelijk de tafel dekken in de veranda waar ineens steeds meer bewolking komt aanzetten. Tijdens de lunch vaan bruine bonen, gekookte aardappelen en een gehaktbal worden beide ervaringen uitgewisseld. Aansluitend hierop wordt het terras geveegd nu die inmiddels gedroogd is en gaat -MeR de afwas doen. Voor de komende eventuele kijkers, je weet het hier nooit, wordt e.e.a in stelling gebracht zodat het aangenaam binnenkomen en weggaan is. De middag voor Ha-MeR vindt plaats op het achterterras met wat lezen en achter de schermen en waar de zon het helemaal laat afweten. Ook de temperatuur houdt je buitenshuis. Om 16:00 uur wordt er thee geschonken en is wachten op de kijkers en Flo- en Ha- dan via de achter in- en uitgang even naar T.L. lopen om niet in de weg te lopen en terugkeren nadat de kijkers weer weg zijn. Via achterom lopen Flo- en Ha- naar de voorkant van Ha-uS waar alleen nu T.L. zit. Ze zit in de carport te plakken en te knippen en zal het iets voor de Kerst worden zoals ze aangeeft voor aan de boom naar idee van haar dochter R.S.. Flo- en Ha- gaan er gewoon bij zitten kijken en praten. Flo- die aan de lijn aan Ha- zit begint ineens te blaffen, rent naar de carporthek, bij Ha- schiet dan z´n riem uit z´n hand en dan blijkt ook nog dat het carporthek niet helemaal gesloten is waardoor ze  al blaffend de straat op kan rennen waar net een jongeman met 5 honden voorbij komt om deze uit te laten (hondencentrale). Ha- schiet als een gek erop af om Fl- van de nog harder blaffende honden af te houden. Schreeuwen en en roepen helpt haar niet tot bedaren te brengen en gehoorzamen al helemaal niet en moet ze aan haar riem worden gevat wat maar moeilijk lukt om ze door het dolle heen is. Als het eenmaal is gelukt biedt Ha- z´n excuus aan de jongeman en gaat de carport binnen waar T.L. verschrikt staat te kijken. Het duurt vrij lang totdat H.L. (Ha-MeR´s makelaar) SAMSUNG CAMERA PICTURESterugkomt naar huis en vertelt dat betreffende kijkers enthousiast waren en al hadden gevraagd wanneer ze erin kunnen. Ook vertelt hij dat tijdens het bezoek er nog twee dames (Zwitsers) aan de poort stonden die ook belangstelling hadden en is daar een afspraak voor vanavond 19:00 uur voor gemaakt. Ha-gaat naar om zich om te kleden SAMSUNG CAMERA PICTURESwant binnen een uur moeten Flo- en Ha- weer uit huis zijn. Een niet al te lange route loopt dan langs enkele sinaasappelen- en citroenboomgaarden. Bij aankomst thuis wordt een gesloten carporthek aangetroffen. -MeR is dan te vinden bij haar zus T.L die dan beiden aan het plakken en knippen zijn en aan een glas wijn zitten. De laatste kijkers voor Ha-MeR´s huisje waren dames uit de buurt die inwoonden bij een oom maar die het eigenlijk uiteindelijk alleen maar wilden huren. Om half negen staat W.V. voor de deur om voetbal van het Nederlands elftal tegen Frankrijk (verlies 0-1) te komen kijken en zijn Ha-MeR dan ook weer thuis. De avond wordt verder doorgebracht deels achter de schermen en deels plak, knip en naaiwerk…

Dinsdag 11 oktober 2016: Voor vandaag is de wekker om half acht gezet en dat is even wennen. Er hoeft niet gelijk eruit te worden gestapt maar toch. Buiten lijkt het nog donker maar al heel snel wordt het duidelijk wat voor weer Ha-MeR staat te wachten. Het is strak blauw zonder een windje. In de veranda aankomende is het nog wat fris maar zelfs Ha- vindt het meevallen. Tijdens de uitlaat met Flo- doet -MeR toch maar een extra hesje aan. Ondertussen bouwt Ha- de tafel in de veranda op voor een brood, fruit en yoghurt maaltijd. Ha-MeR is wat vroeger opgestaan omdat om 10:00 uur kijkers worden verwacht. Er is ruim tijd om daarop voorbereid te zijn. Als om tien uur een auto voor de deur stopt gaan Flo- en Ha- via de achterin- uitgang eruit om richting strand te gaan. De zon schijnt dan al volop en beginn n al een aantal badgasten, veel Duits, te verzamelen op het strand. SAMSUNG CAMERA PICTURES
De zee is rustig en ook op het strand is geen windje te voelen. De bijgelegen restaurant zijn dan nog gesloten. Via nog een stukje autoweg keren de makkers weer terug naar huis. -MeR zit dan al achter de tv naar ¨Koffietijd” te kijken. ´En´…, is natuurlijk de eerste vraag?SAMSUNG CAMERA PICTURES  ´Nee, wordt niets´, de Engelse geïnteresseerde heeft een familielid in een rolstoel en dat is hier een probleem´. Dit laatste heeft Ha-MeR ervaren van goede kennissen van ons hier in DNA die ook in een rolstoel zit en hier wel naar binnen kan maar niet naar het toilet. Ook laat -MeR dat deze zelfde makelaar komende donderdagavond ook wil komen met belangstellenden. Tevens laat ze weten dat ze inmiddels de Duitse buurvrouw heeft gesproken en dat deze (buren + kleinkind v. 8 jaar, als dank hulp in de tuin snoeien) heeft toegezegd donderdag samen met Wi-MA en Ha-MeR te gaan lunchen bij de Cubaan. Hierna wordt buiten op het terras koffie gedronken. Één plan staat er nog voor vandaag namelijk de gehele achterboel (kozijnen, deuren, rolluiken en tegels) te afspuiten waarmee Ha- direct na de koffie mee begint. -MeR gaat met de laatste warme lunch in deze periode in Casa Ha-MeR van Ha-MeR aan de gang. Ondertussen krijgt Ha- weer een totale foutmelding van z´n insulinepomp. Doordat deze al eerder is geweest kan die snel  worden opgelost, niet geheel volgens de regels, maar dat er alsmaar meldingen komen betekent geen goed nieuws voor Ha-.SAMSUNG CAMERA PICTURES
Na een heerlijke lunch van gefrituurde aardappeltjes, salade, schelpjes, gekookt ei SAMSUNG CAMERA PICTURESen een gehaktbal (de laatste twee alleen Ha-) gaat -Mer op haar bed liggen. Ha- wil buiten zijn waar hetSAMSUNG CAMERA PICTURES zo heerlijks is. Om Kwart voor drie loopt -MeR met de bagagewagen naar het strand. Ha- blijft nog even lekker waar die is en dat is op het terras. Even over vieren steekt ook Ha- de straat over om het strand op te gaan. Opvalt ten opzichte van vanmorgen dat het heel veel harder waait, niet koud maar wel wat frisser en de hardere klappen van de golfslag van de zee dat gepaard met een hoop los wier en hiermee de waterlijn bevuild. Het is stil op het strand zelf. Een twintig meter naast Ha-MeR´s zit hun DUITSE buurvrouw met haar kleinkind. Deze laatste heeft een leuke toet maar heeft waarschijnlijk al het silhouet van zijn ouders, een veel beetje dik. Deze laatste blijkt “een echte (Duitser)” te zijn want die graaft zich al in (kuilen). Als Ha-MeR de meeste badgasten rond hun heen zien vertrekken houden Ha-MeR het nog vol tot tegen vijven. Deze strand ervaring is bijna zeker de laatste voor Ha-MeR in deze periode. Voor morgen wordt er regen voorspelt, maar je weet het nooit zeker, maar door ook door een aantal opruim- en afsluitklusjes (auto aftanken, wassen en stofzuigen en wegbrengen) te doen  zijn er omdat er donderdag en vrijdag daar allemaal niets meer van komt. Allemaal LUXE problemen voor Ha-MeR. Na een broodmaaltijd worden er weer enkele restjes op gemaakt. Flo- en Ha- gaan even voor zevenen “en route”. Als langs Ha-uS op de weg terug wordt gepasseerd wordt -MeR daar gesignaleerd. Of Ha- ook een wijntje komt drinken is het geluid welk vanuit de carport schalt. De heerlijke temperatuur houden Ha-uS en Ha-MerR op de been terwijl er gezellig wordt gepraat en gediscussieerd. Terwijl Ha-uS door een nationale tussentijdse vrije dag morgen in Spanje zit te wachten op hun jongste zoon gaan Ha-MeR e Flo- om kwart voor negen terug naar huis. Daar zal verder alles achter de schermen gaan plaatsvinden…

Copyright © 2020 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes