Denia, niet met de bus, met het vliegtuig dus …(7,5/7,5)

Denia, niet met de bus, met het vliegtuig dus …(7,5/7,5)

Woensdag 12 oktober 2016: Behalve door een onderbreking bij -MeR omdat ze een pilletje voor de hoofdpijn moet nemen heeft Ha-MeR toch goed geslapen. Het half negen als de benen worden gestrekt. Ha-MeR´s oudste kleinkind H.V. wordt vandaag 16 jaar en eerst wordt haar gefeliciteerd via een telefonisch berichtje.img_1654-1

Buiten lijkt het licht maar moeilijk vat te krijgen door de aanwezige bewolking bij het openen van de poorten en luiken. De temperatuur in de veranda is dan 20º, wind stil en geheel bewolkt en ook de vooruitzichten voor de komende dag zijn minder mooi wat het weer betreft. Het is merkbaar stil rondom Casa Ha-MeR en dat komt mede door een nationale feestdag (Día de la Hispanidad) hier in Spanje en iedereen vrij is vandaag. Restaurantjes zullen daarentegen allemaal juist open zijn. Ook G.J. is weer in DNA en blijft ook verder hier bij zijn ouders en werkt vanaf morgen vanuit z´n logeeradres. Mede een reden dat hij blijft is een afspraak komende vrijdag in Altea en dat is dichterbij vanaf hier dan van Valencia en door aansluitende etentje in Moreira. Na het ontbijt in de veranda gaat Ha- de auto wassen en van binnen stofzuigen. Dat het nu bewolkt is, is in dit geval helemaal niet erg want anders brandt de zon volop op de carport en droogt de auto eerder dan die is afgedroogd. Toch probeert het zonnetje af en toe er doorheen te komen en is dat onmiddellijk te merken aan de temperatuur. Daarna wordt de auto door -MeR in de straat gezet om ruimte te maken voor het afspuiten van de carport. Bij de koffie op het terras wordt Ha-MeR ineens verrast door het bericht van een buurvrouw dat bij Ha-MeR in LSDN de buitenboel geschilderd wordt zonder daarvan ook iets te weten. Nadat Ha- aansluitend gedoucht heeft rijden Ha-MeR samen eerst naar het dichtstbijzijnde benzinepompstation om de Renault Clio af te tanken. Even later komt de vierbander SAMSUNG CAMERA PICTURESvoor een gesloten hek te staan voor de garage van goede kennissen die momenteel in NL zijn en waar de auto voorlopig weer gestald zal worden. Bij het uitstappen wordt gezien dat er twee tuinmannen in de tuin bezig zijn met snoeiwerkzaamheden en precies op de inrijstrook snoeisel hebben gedeponeerd. Uiteindelijk wordt begrepen dat dit weg moet om de auto in de garage te kunnen rijden. Tien minuten later staat die erin en lopen Ha-MeR alweer naar huis wat z´n 500 meter verder ligt. Omdat Flo- laat weten door Ha- alsmaar aan te staren en hiermee om aandacht vraagt begrijpt Ha- hieruit dat ze iets moet doen en neemt Ha- haar aan de lijn mee naar buiten. Niet veel later wordt haar bedoeling op de straat geschreven. Omdat Ha- niet veel meer puf heeft wordt de ronde kort gehouden. De zon kan er op dat moment zo af en toe goed doorheen komen en het voelt wat benauwend/klam aan, een beetje zweterig zeg maar. Behalve in de restaurantjes met name bij het strand is het buiten op straat nog steeds opvallend stil. Bij thuiskomst loopt -MeR te dubben of de lunch de laatste restjes voor de salade zal zijn of dat er een restaurantje gepikt gaat worden. Het restaurantje waar ze eigenlijk heen wilt omdat ze zin heeft in een heerlijke Hollandse biefstuk is gesloten. Dat kan bij restaurant “BommeL” nabij het strand. Toevallig zijn net even hiervoor Flo- en Ha- daar langs gelopen. Omdat de komende twee laatste dagen ook al buiten de deur geluncht zal worden, wordt het zonde gevonden de sla nu weg te gooien. Even later wordt hiervoor de veranda ingekleurd. Omdat de SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESvoorspelling is dat het vanaf 16:00 uur het regenen gaat, gaat -MeR nog even snel een wandeling maken langs de kuststrook. Ha- zoekt een warm plekje op het terras voor een siësta totdat hij gewekt door telefoontje. Het is O.v.d.L. uit Maarssen die nog steeds goede herinneringen heeft aan DNA. De temperatuur blijkt meer dan 10º te verschillen met NL en is de kachel daar al aan.  -MeR moet onverHOOPt terugkeren naar huis omdat ze heel nodig naar de toilet moet. Aansluitend wordt er thee gedronken op het terras totdat het plots om 16:45 uur gaat druppelen. Niet hard, maar genoeg om in de veranda te gaan zitten. De temperatuur lijdt er niet onder maar lijkt het volgens Ha- het iets koeler te worden. Omdat -MeR tv wil kijken en daarbij het licht aangaat in huis SAMSUNG CAMERA PICTURESworden de poorten gesloten. Het is tijd voor een wijntje vinden beiden en wordt er geproost op elkaar, op het mooie weer en op de komende nog leuke dagen. Na het laatste avondmaak van brood doen Flo- en Ha- nog een avondrondje. Bij vertrek vallen er een paar druppels en omdat het er niet naar uitziet dat het echt hard gaat regenen houdt Ha- het bij een lange broek en een shirt met korte mouwen. Het is windstil en een heerlijke temperatuur. Enkele passanten lopen dan toch al met een paraplu, met een jack aan en de cap op en nog gekker met een plastiek zak op het hoofd, ha,ha (zie foto rechts). Onderweg wordt het weer droog en Ha- komt eerder thuis nat van het zweet dan van de regen. Via FaceTime wordt onze jarige nog een keer persoonlijk gefeliciteerd en krijgen Ha-MeR haar leuke dag te horen. Aansluitend komt ook de rest van het gezin even in beeld. Hierna volgt een avond die geheel weer achter de schermen wordt doorgebracht…


Donderdag 13 oktober 2016: Na een goede nachtrust gaat de wekker al om half acht af. Vanmorgen en vanmiddag staan er een paar dingen te doen en de eerste start al om half 10. Om die tijd wordt -MeR opgehaald door onze zwager W.V. om samen met M.V. met de auto naar “de Mol” te gaan om hun nagels van de handen te laten doen. Om tien uur verwacht Ha- kijkers om naar Ha-MeR´s huisje te komen kijken samen met onze makelaar H.L..  Buiten ziet het er erg bewolkt uit bij het betreden van deze nieuwe dag. Het regent zelfs een beetje, was voorspelt, en binnen worden daarom enkele sfeer verhogende lichtpunten ontstoken. De de vochtigheid voelt het ook altijd wat koeler aan en wordt wel met ramen gekanteld open binnen aan de ronde tafel ontbeten. Even tevoren is Flo- uitgelaten. Er is ook nog tijd voor een kopje thee. Rond even na half tien wordt het signaal geven door een autotoeter dat het tijd is om te vetrekken. Daarna gaan Flo- en Ha- zitten wachten op het bezoek om tien uur. Het is de bedoeling dat beiden dan even weggaan om de bezichtiging niet te storen. Waar Ha- zich wel een beetje aan gaat storen zijn afspraken die niet op tijd worden nagekomen want als klok SAMSUNG CAMERA PICTURESelf uur slaat is er nog niemand gesignaleerd. Vanaf dezelfde tijd houdt het op met zachtjes regenen. Om twaalf uur nog geen kijkers. Om half één gaan Flo- en Ha- hun middag ronde doen want de reden niet te gaan wandelen in de middag gaat thans niet meer op want het is inmiddels niet zo heet op de wegen. Wellicht wordt er iets vernomen van de het uitstel van bezoek aan het huis als straks bij H.L. langs gelopen wordt. Om kwart voor één worden ramen en poorten gesloten door Ha- om samen met Flo- op pad te gaan nu het nog droog is. Terwijl het af en toe een druppel valt lopen de beide wandelaars alsof ze er niets van in de gaten hebben. De route loopt vandaag langs de autoweg heen en terug. Als langs Ha-uS wordt gelopen wordt vernomen dat de kijkers hebben afgebeld en dat ze Ha-MeR niet konden bereiken. Op het moment dat Flo- en Ha- binnenstappen , het is dan half twee, wordt ook -MeR thuisgebracht. Wi-Ma rijden nog even naar omdat M.V. zich wil omkleden. Ondertussen is Ha-MeR’s nichtje (dochter van Ha-uS) weer op de BBC om ze haar bedrijf aan het promoten is door middel het op de tv ter plaatse te laten zien hoe 1 en meer figuurtjes gemaakt kan worden.img_0863
Even voor 14:00 uur stappen naar de buren om gezamenlijk lopend naar de Cubaan te gaan om te gaan lunchen. Nadat er binnen plaats is genomen komen ook Wi-Ma binnen lopen. SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESDe setting wordt hierdoor wat gewijzigd zodat de dames en de heren min of meer bij elkaar zitten. De kleinzoon Torren van onze Duitse buren zit aan het hoofd van de tafel waar hij na een zijdelingse omdraai ook nog naar de kinder-tv kan kijken. Het restaurant is buiten die thans omringd is met luifels is het drukker dan binnen. Het worden een aantal uurtjes waarbij genoten wordt van elkaar maar natuurlijk ook van de eigen keuze van het eten. De bediening is weer perfect en ook de presentatie van het eten. Begonnen wordt natuurlijk met het proosten op elkaar. Na afloop wordt er nog even een foto van afscheid gemaakt.SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESAansluitend komen Wi-Ma nog even bij Ha-MeR op bezoek om wat dingen voor Ha-MeR mee te nemen met de auto naar NL en voor hun zelf. Onder het genot van een drankje en wat pepernoten wordt er nog even gezongen op jarige van gisteren (HannaH) en van vandaag (Michel Koenhein). Op het moment dat Wi-Ma vetrekken staan ook al de nieuwe  aangekondigde kijkers voor de deur samen met onze makelaar. Het zijn drie personen met twee leden (vader en zoon) van de makelarij die indirect voor Ha-MeR handelen. Flo en Ha- vluchten via de achter in- en uitgang om aan hun avondloopje te gaan beginnen. Zodra Flo- haar rapport heeft ingeleverd wordt de ronde ingekort om snel weer naar huis te kunnen. Ook dit bezoek heeft niet veel opgeleverd qua inschatting helaas. Vanavond zit het er weer in dat het avondmaal vanavond er bij inschiet door de uitloop van de lunch. Ook twee altijd weer spannende momenten van het vervangen van het infuus en de sensor wordt overwonnen. Hierna wordt de avond in gepaste vorm achter de schermen doorgebracht…


Vrijdag 14 oktober 2016: De wekker staat op half acht. Bij het openschuiven van de luiken nodigt het buitengebeuren je direct uit om naar buiten te gaan. Het is nog wat donker maar al wel te zien dat het weer prachtig weer gaat worden. Ha-MeR gaat voorlopig eerst in hun werkkleding. Het is hun laatste dag in Denia in deze periode. Na het ontbijt gaat Ha- eerst de fiets in de carport inpakken en aansluitend het achterterras alle meubelen stuk voor stuk schoonmaken en aansluitend opstapelen in de veranda. Daarna zal het geheel met een autozeil worden overspannen en aangetrokken met elastieken. -MeR gaat in het huis het allemaal in orde maken op twee dingen na namelijk het stofzuigen en moppen want dat staat als laatste moment op haar lijstje voor na de lunch van vanmiddag.SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESNadat Ha- zich ook heeft gedoucht lopen Ha-MeR om 13:00 uur naar Ha-uS om mee te rijden naar Moreira. Fra-Tre en G.J.L gaan bij elkaar in een auto en Ha-uS en Ha-MeR gaan samen met een andere auto. Even voor tweeën ontmoeten beide auto elkaar  bij restaurant “TONI”. Op een groot sfeervol terras worden deze stellen verwezen naar een tafel op het terras in plaats van binnen. Het is schitterend en een heerlijke temperatuur dus is dit geen enkel probleem. Op het terras zitten dan al een aantal gasten te eten. Ha- wijkt vandaag deels af van zijn standaard menu. In plaats van kip wordt voor een varkenshaasje gekozen uit een uitgebreid vernieuwd dagmenu.SAMSUNG CAMERA PICTURES
Voor een lunch wordt door deze stellen altijd ruimschoots de tijd voor genomen waarin leuk kan worden gepraat en in alle rust gegeten. Soms wordt met elkaar stukjes gerecht geruild of om te proeven stukjes aangeboden. Vandaag moet 1 van de deelnemers eerder weg om nog zaken te doen en zal hiervoor in de buurt worden afgezet. Daar zal z’n broer hem oppikken om naar de betreffende klant te gaan. Met Fra-Tre is afgesproken G.J.L. naar het ontmoetingspunt brengen. Een kwartier later vertrekt ook de tweede auto waarin Ha-MeR zit. Bij thuiskomst gaat Ha- met Floor niet veel later weg om de avondronde te maken. Er heerst dan nog een heerlijke temperatuur. Als het stel weer thuis is heeft -MeR niet stil gezeten. Haar laatste twee opdrachten (stofzuigen en moppen) die ze zichzelf heeft opgelegd zijn dan al uitgevoerd. De avond wordt verder achter de schermen doorgebracht…SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 


Zaterdag 15 oktober 2016: Om zeven uur gaan er twee wekkers. Ha- stapt vandaag als eerste uit z’n bed omdat daar op gewacht is door een slechte nachtrust. Het is nog pikke donker buiten en een beetje fris. Flo- en Ha- gaan nadat ze er klaar voor zijn op pad. Het is stil op straat en behalve Flo- is er geen hond te zien. Onderweg wordt signaleert dat ook Ha-uS al wakker zijn. Intussen is -MeR aan het afsluiten (laatste hondenharen geveegd, kranen dicht en lichten uit)’. Ha- zet tenslotte de totale stroom uit en laat alle luiken dit keer opgerold. Dit laatste is afgesproken met H.L. omdat er om 11:00 uur nog kijkers komen. Als alles is ingeladen en Flo- achter in de open laadbak in der bench haar plekje heeft gevonden wordt om zeven uur bij casa Ha-MeR weggereden. Het duurt tot bijna acht uur tot er weer een prachtige zonnige dag zich aandient. Ha-MeR zal daarvan in Spanje niet veel meer van meemaken want tot aan de vlucht zelf begeven ze zich alleen nog maar in de airport-ruimte. Er staat al een flinke rij om in te checken. Ha-MeR zelf hoeven zich niet in te checken maar Flo- wel. Op het moment bij het betreden van de vertrekhal worden -MeR en Ha- van elkaar gescheiden. Ha- gaat met T.L. naar de informatiebalie waar ze moet bellen voor de rolstoel-service. Zodra Ha- in de rolstoel zit moet er ook al afscheid genomen worden van Ha-uS. Na een poosje wachten voor een glazen deur wordt Ha- via een zijdeur naar de douane gereden. Aldaar moet het colbert, de overjas en de schoenen uit, wordt staande gefouilleerd, de computer moet uit de koffer maar de insuline opvallend niet. Tenslotte wordt een wit papiertje over de binnen- en buitenkant van de handen en mouwen gewreven en gemeten maar waarom, Ha- weet het niet. Aansluitend wordt de rolstoel direct naar de gate B24 gereden en moet Ha- daar tekenen op een briefje als zijnde “goed afgeleverd”. Een klein half uur later komt -MeR aanlopen en vertelt haar ervaring die ze heeft beleefd bij het inchecken met name van Flo- . Flo- moest deze keer gewogen worden, haar kleedje gefouilleerd en was het weer op de manier geheel op z’n Spaans en moest Flo- diverse keren erin en eruit. Ha- wordt als eerste met -MeR de slurf ingereden waarna de rest volgt. Halve wegen wordt er plots gestopt en moet iedereen weer terug en rijdt Ha- ineens nu weer achter de hele horde aan terug naar de ingang. Niet veel later kan iedereen weer terug en mogen Ha-MeR als eerste op de eerste stoel instappen. Tegen het einde van de rij met passagiers zijn alle bagage-units vol en moeten een aantal hun handkoffertje afgeven om naar de bagageruimte eronder te worden gebracht. De vlucht gaat voortvarend en wordt een kwartier eerder geland in Eindhoven. De rolstoel-service in Eindhoven gaat heel professioneel tot aan de deur van de aankomst hal. Hierna moet -MeR Ha- duwen met haar handkoffer in der andere hand. Nadat Flo- ook is gearriveerd met haar bench wordt het allemaal wat ingewikkeld. Helpende handen zijn er dan toch ineens weer tot na de uitgang van de aankomsthal waar J.V. en S.V Ha-MeR even later oppikken. De autorit gaat rechtstreeks naar LSDN waar Ha-MeR om half drie wordt afgezet. Niet veel later komen Marc met z’n huidige gezin m.u.v. van JIM die dan aan het voetballen is. Ha-MeR vindt het heerlijk als de familie weer bijeen c.q. samen is geheel compleet of niet. Er wordt kibbeling en patat gehaald waar iedereen behalve trek in heeft maar ook allemaal heerlijk vinden…

HA-MER WIL IEDEREEN BEDANKEN DIE  TIJDENS DE 7,5 AFGELOPEN WEKEN HA-MER’S IN DENIA TOT EEN SUCCES HEEFT GEMAAKT BIJ HET GEVEN VAN HUN LIEFDE, HUN BELANGSTELLING EN VOOR ALLE GEZELLIGHEID.

B E D A N K T….

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Copyright © 2020 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes