¨Huis Van Leusden¨(up-date 9 maart 2018, nieuwsbrief bouwer)…


Nieuwsbrief 9 maart 2018

Nieuwsbrief 8
In deze nieuwsbrief een overzicht van de werkzaamheden in februari en wat er de komende weken gaat gebeuren op de bouwplaats. Helaas even zonder recente foto’s…
Voortgang bouwwerkzaamheden
Het koude weer in februari heeft tot vertraging geleid in het metselwerk. De metselaars zijn nog tot ongeveer half april bezig met het afronden van hun werkzaamheden ter hoogte van de twee penthouses en de zorgappartementen.De betonnen afwerkvloer in de parkeerkelder zit erin, een mega klus waarbij tot diep in de nacht is doorgewerkt. Inmiddels worden hier al de kalkzandsteenwanden voor de bergingen gelijmd. In de binnengevels zijn de voordeuren van de appartementen geplaatst en de beglazing is aangebracht. De installateur is bezig met het aanbrengen van alle elektrapunten in de kalkzandsteen wanden. De leidingschachten in de appartementen zijn gesloten en bij de bovenste appartementen is gestart met het leggen van de vloerverwarming. Kortom, ondanks de kou is er weer veel werk verzet!
De toren kraan is weer afgebroken.
Bouwwerkzaamheden de komende periode
Maart staat in het teken van de start van de afbouw. Na het leggen van de vloerverwarming worden de anhydriet vloeren in de appartementen aangebracht. Vervolgens plaatsen we de gipsblokken scheidingswanden in de appartementen. We werken van boven naar beneden, laag voor laag.Gemeentehuis
Het toekomstige gemeentehuis wordt casco opgeleverd aan de gemeente. Dat betekent dat we hier al starten met het aanbrengen van de nutsaansluitingen en het plaatsen van de trafo. De nutsaansluitingen voor de appartementen volgen in een later stadium. Ook wordt de WKO bron, ten behoeve van de verwarming van het gemeentehuis, geboord. (WKO = Warmte Koude Opslag) Deze bron is buiten het Huis van Leusden gelegen aan de zijde van de Burgemeester van de Postlaan.Vorige week zijn de gemeenteambtenaren en de gemeenteraad al even op bezoek geweest op hun nieuwe werkplek. Het was nog wel even fantaseren hoe alles er straks uit komt te zien.
Planning opleveringen
Een aantal van u is bezig met het verkopen van de huidige woning, en dan komt onvermijdelijk de vraag: “Wanneer kunnen we verhuizen?” De bouw verloopt nog steeds conform planning. Het koude weer heeft weliswaar tot vertraging geleid, maar dat is nog steeds binnen de marges van onze totale planning. Als alles blijft lopen zoals het nu gaat, denken wij nog steeds in september 2018 te kunnen starten met de opleveringen van de appartementen. Dat gaat van boven naar beneden, verdieping voor verdieping, inclusief de zorgappartementen. De totale opleverperiode duurt vervolgens tot in november 2018. Uiteraard zijn wij nog erg afhankelijk van het weer, de levering van materialen/personeel en bijvoorbeeld de nutsbedrijven.Op het moment van oplevering zijn de algemene ruimten gereed en is uw appartement goed bereikbaar. Denkt u eraan dat de keuken na oplevering geplaatst wordt en dat de wanden en vloeren ook nog afgewerkt moeten worden? Reserveer daar voldoende tijd voor! Wij informeren uiteraard Arvero (Wessels) over onze planning. Arvero neemt te zijner tijd contact met u op over de definitieve planning van hun werkzaamheden in uw woning na oplevering. Werkzaamheden die u elders heeft uitbesteed, moet u zelf coördineren.
Wijzigingen in de uitvoering
Terrastegels
Daar waar de terrassen / balkons worden voorzien van betonnen terrastegels, worden deze uitgevoerd in de afmeting 60 x 40 cm. In eerste instantie was bedacht deze in 50 x 50 cm uit te voeren. De 60 x 40 cm tegel past beter bij de afmetingen van de terrassen / balkons waardoor een en ander netter kan worden gelegd.Vloerplinten algemene ruimten
De algemene ruimten worden afgewerkt in overleg met de architect. Volgens de technische omschrijving worden deze algemene ruimten voorzien van gelakte hardhouten plinten. In overleg met de architect worden deze plinten in de hal op de begane grond afgewerkt met plinten van (gezaagde) vloertegels die hier komen te liggen. In het trappenhuis worden deze vervangen door kunststof grijze vloerplinten.
Kijkmiddag op de bouwplaats
In tegenstelling tot het bericht in de vorige nieuwsbrief is er geen kijkmiddag op de bouwplaats in maart. We vinden het op dit moment onverantwoord om met groepen bezoekers op de verdiepingen van de appartementen te lopen. We hebben deze kijkmiddag verschoven naar donderdag 26 april tussen 15:00 en 16:30. Op dat moment zijn de appartementen via de trappen toegankelijk en zitten de binnenmuren er allemaal in.
Tijdens het kijkmoment zijn de appartementen alleen via de trappen toegankelijk. Er is GEEN lift beschikbaar en het blijft een bouwplaats met grotere op en afstappen en obstakels. We realiseren ons dat niet iedere toekomstige bewoner even goed ter been is, wees hierop alert of neem iemand mee die foto’s voor u kan maken zodat u het toch allemaal kan zien.Als het goed is, zitten de binnenmuren er bij alle appartementen in, zodat u al een aardig beeld kunt krijgen van uw appartement.

Tijdens deze kijkmiddag leiden we iedereen per verdieping rond, we starten om 15:00 met een korte toelichting en vervolgens leiden we u in groepen rond door het complex. Graag dus eerst melden in de bouwkeet!!

Nieuws vanuit de VvE
Ook de datum voor de eerste VvE vergadering is verschoven. Deze is nu gepland op dinsdag 3 april in plaats van de eerder genoemde 4 april. U ontvangt van Koen Hooft van Gooi- en Eemland VvE beheer  hiervoor nog een definitieve uitnodiging. Mocht u interesse hebben in een actieve rol binnen de VvE, vragen wij u dit aan hem door te geven. Hij is te bereiken via koen@gooieemland-vvebeheer.nl of via 035-6023113
Contact
Vragen of opmerkingen over Huis van Leusden? Mail of bel Natasja Sanders via nsanders@lithos.nl of 033-4535959

Copyright © 2020 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes