HUIS VAN LEUSDEN nieuwsbrief 1 juni 2018…

HUIS VAN LEUSDEN nieuwsbrief 1 juni 2018…


Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 11
In deze nieuwsbrief de aankondiging van de inmeetdagen en informatie over de energiecontracten.
Inmeetmomenten
In juni zijn de appartementen zover dat u een en ander kan inmeten ter plaatse. Bijvoorbeeld voor vloerafwerking en raamdecoratie. Dit kan op de volgende dagen:
Donderdag 14 juni voor de appartementen gelegen op de 3e verdieping
Donderdag 21 juni voor de appartementen gelegen op de 2e verdieping
Donderdag 28 juni voor de appartementen gelegen op de 1e verdieping

Op deze donderdagen bent u welkom (al dan niet met uw leverancier) tussen 14:30 en 16:00 uur. Voor bouwnummer 4.1 en 5.1 worden individuele afspraken gemaakt.Let op: laat u een en ander inmeten door een externe bedrijven, dan verwachten wij dat u er zelf ook bij bent. Wij laten externe bedrijven niet zelfstandig toe in uw appartement!!Heeft u de afwerking van uw appartement uitbesteed aan Arvero (voorheen Wessels) dan hoeft u hiervoor geen afspraak te maken. Wij houden hen op de hoogte van de planning en stemmen het inmeten ter plaatse met hen af.Ook tijdens deze inmeetmomenten zijn de appartementen alleen via de trappen toegankelijk. Er is GEEN lift beschikbaar en het blijft een bouwplaats met grotere op en afstappen en obstakels. We realiseren ons dat niet iedere toekomstige bewoner even goed ter been is, wees hierop alert of neem iemand mee die foto’s voor u kan maken zodat u het toch allemaal kan zien.Graag bij aankomst eerst melden bij de bouwkeet. Daar kunt u ook uw leverancier opwachten zodat u samen naar uw appartement kunt lopen.
Tijdens de vorige kijkmiddag heeft u van Zenzo en Lithos de uitnodiging ontvangen om met ons mee te gaan naar de voorstelling Il Bosco dell’ Amore op het Leusder End. Hier is heel enthousiast op gereageerd en we gaan met een groot deel van de toekomstige bewoners van Huis van Leusden samen naar deze voorstelling op donderdag 30 augustus 2018. U ontvangt te zijner tijd de kaarten en eventuele nadere informatie van ons. Gezellig dat u met zovelen mee gaat!
Voortgang werkzaamheden op de bouwplaats
Inmiddels zijn alle gevels en daken gereed en wind en waterdicht zoals we dat in de bouw noemen. De laatste resten van de steigers zijn verdwenen.De nutsbedrijven zijn gestart met het aansluiten van de kabels en leidingen van het complex op het gas, elektra, water, CAI en glasvezelnetwerk.De binnenwanden van de appartementen zijn nu allemaal geplaatst. Ook de stucadoor heeft zijn werkzaamheden afgerond. De aftimmerwerkzaamheden worden momenteel afgerond op de eerste verdieping. Ook is de spuiter hier inmiddels gearriveerd. Op de derde verdieping is de schilder aan de slag. De tegelzetters zijn op de eerste en tweede verdieping bezig en op de derde verdieping wordt het sanitair al gemonteerd. De installateurs verhuizen van de tweede naar de eerste verdieping voor het afmonteren van het elektra. Voor de bouwvak worden alle binnenkozijnen en deuren geplaatst.Half juni komen de hekwerken van de balkons en eind juni de hekwerken voor de galerijen en loopbruggen. De liften zijn inmiddels gemonteerd, maar nog niet in gebruik. Dat zal pas bij oplevering zijn.Bij de penthouses worden de binnenwanden momenteel gelijmd. Begin juni komt de tegelzetter in deze woningen. Deze penthouses lopen nu iets achter in het schema maar dat wordt de komende weken ingehaald. Bij de opleveringen straks zitten deze ook bij de 1e serie opleveringen. Zoals het er nu naar uitziet starten de opleveringen begin september en duren circa 7 tot 8 weken. Uiteraard nog onder de nodige voorbehouden, maar de bouw verloopt voorspoedig op dit moment.
“Huisnummerbordje”
Een paar maanden geleden lieten we trots een foto zien van het “huisnummerbordje” dat met de kraan geplaatst was. Helaas is er een foutje gemaakt en verwijzen de huisnummers niet naar de juiste entrees… Samen met de architect zoeken we naar een passende oplossing zodat iedereen straks bij de juiste deur staat!
Leveringscontracten gas, water, elektra, televisie, internet en telefonie
Voor de oplevering van de appartementen moeten er leveringscontracten voor gas, water en elektra (en indien gewenst televisie, internet en telefonie) afgesloten worden.De aanleg van de gas, water en elektra aansluitingen wordt in opdracht van Lithos uitgevoerd door Stedin. Deze aanleg vindt naar verwachting plaats in de eerste helft van juni. Wij hebben een leveringscontract afgesloten voor gas en elektra tot de oplevering van het appartement voor het testen van de installaties. Bij de oplevering worden de meterstanden genoteerd en deze leveringscontracten weer opgezegd.Vanaf het moment van oplevering bent u als koper verantwoordelijk voor de levering van energie. U bent geheel vrij in het kiezen van een leverancier daarom vragen wij u nu alvast een keuze te maken voor een leverancier.

Elektra en gas

Bij de uitnodigingsbrief voor de oplevering van uw appartement te zijner tijd, ontvangt u de benodigde EAN codes voor gas en elektra om hiermee vervolgens de leveringscontracten af te sluiten. Let op: gas en elektra hebben allebei een eigen code. Indien de levering van de energie na oplevering niet is geregeld, kan Stedin een slot plaatsen op de meters. Het verwijderen van dit slot brengt extra kosten met zich mee.

Drinkwater
Het drinkwater wordt in Leusden geleverd door Vitens. Ook deze aansluiting wordt in opdracht van Lithos aangebracht en de meterstanden worden genoteerd bij oplevering. Het leveringscontract water regelt u kort na de oplevering met deze meterstanden via de internetsite van Vitens 

Telefonie, Televisie en internet
De appartementen worden standaard voorzien van een kabel- (Ziggo) en glasvezel- (Reggefiber) aansluiting. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u hiervoor zelf een abonnement afsluiten bij een provider naar keuze. Ziggo adviseert de verhuizing van uw huidige of het gewenste nieuwe abonnement enkele weken voordat uw daadwerkelijk verhuist aan hen door te geven. Telefonie is beschikbaar via zowel het kabel als het glasvezelnetwerk. De aansluitkosten betaalt u via uw abonnementsgelden.

Oplevering gemeentehuis
Op 15 juni aanstaande vindt de eerste oplevering in Huis van Leusden plaats. Op dat moment dragen we het toekomstige gemeentehuis over aan de Gemeente Leusden. Zij gaan vervolgens in eigen beheer voor de verdere afwerking en inrichting zorgdragen. De opening van het het gemeentehuis zal in het najaar plaatsvinden. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte!
 

 

Contact
Vragen of opmerkingen over Huis van Leusden? Mail of bel Natasja Sanders via nsanders@lithos.nl of 033-4535959

 

 

Vrijdag 8 juni 2018: Het Huis van Leusden wordt verder “aangekleed”. De balkonhekken worden geplaatst. Ha-MeR woont straks op de eerste etage waar in plaats van een balkonhek een muurtje is gemetseld afgedekt/met daarop 2 bronskleurige buizen.


Twitterbericht van @Gem_Leusden op donderdag 14 juni 2018:

Het Huis van Leusden wordt 15 juni casco opgeleverd, de afbouw kan beginnen. Daarna wordt het verder ingericht en zetten we de laatste punten op de i. Dit is de laatste fase van het project, op 24 september gaan volgens planning de deuren voor gebruikers en bezoekers open!


Ha-MeR´s BALKON, ligt om deze tijd uit de ZON… op 25 juni 2018…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Copyright © 2021 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes