Onderwerp: Huis van Leusden – Nieuwsbrief 15, 30 augustus 2018…en opening Huis Van Leusden (gemeentehuis)

Onderwerp: Huis van Leusden – Nieuwsbrief 15, 30 augustus 2018…en opening Huis Van Leusden (gemeentehuis)

cfc001ce-609a-4de7-9547-2e4835362abd.jpg
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 14
Een korte nieuwsflits over de opera van vanavond en de opleveringen.
Opera Leusderend

Vanavond is de opera, vele bewoners en gebruikers van Huis van Leusden gaan met ons mee naar deze voorstelling! Wij kregen gistermiddag nog een tip van de organisatie dat het best fris is s avonds op de tribune, dus warme kleding en ook makkelijke schoenen worden aanbevolen!

Als het goed is heeft iedereen de kaarten ontvangen, zo niet vraag dan even naar Natasja Sanders bij de entree of bel mij op 06-21247110.

Vanaf 18:30 bent u welkom voor de Antipasti en om 20:30 begint de voorstelling. Tot vanavond!

Opleveringen

De opleveringen starten vanaf maandag 3 september, de algemene ruimten worden op 11 september opgeleverd aan de VvE. Wekelijks worden er momenteel opleverbrieven verzonden. U ontvangt deze uiterlijk 3 weken voordat uw appartement wordt opgeleverd.

Bij de oplevering zelf kunt u indien gewenst gebruik maken van de diensten van Vereniging Eigen Huis. Zoals eerder gemeld ontvangt u een tegemoetkoming van 75,- in deze kosten als u tevens na oplevering een enquête invult van Bouwnu.nl over Lithos.  Bij de voorschouw is dit niet nodig, hier is uw eigen kritische blik meer dan voldoende.

 

.

Herstelde huisnummer-bewijzering…..naar nummer 8…

Neem alvast een kijkje in Huis van Leusden! Gerolf Bouwmeester leidt je rond. Vrijdag verhuizen Gemeente Leusden, Voila en Larikslaan2 naar Huis van Leusden. Maandag 24 september vanaf 12.00 uur ben je er van harte welkom!

Klik op deze linkgcs-vimeo.akamaized.net/exp=1537445835…


Openheid en ontmoeting zijn de toverwoorden van het nieuwe ‘Huis van Leusden’. © Saskia Berdenis van Berlekom

Huis van Leusden opent maandag 24 september 2018

Maandag openen de deuren van het nieuwe gemeentehuis van Leusden. Al mag dat zo eigenlijk niet meer heten, benadrukt wethouder Erik van Beurden (GroenLinks-PvdA).

 De gemeente wil af van de uitgekauwde aanduiding. Het ‘Huis van Leusden’, zoals het gebouw is gedoopt, dekt de lading vele malen beter, vinden de toekomstige gebruikers.

Ten eerste omdat er niet alleen gemeenteambtenaren in het gebouw zitten, maar ook onder meer zorginstantie Lariks. Die trouwens ook van naam is veranderd. Want Larikslaan 2, zoals de instantie nu nog algemeen bekend staat, heeft haar hoofdkantoor straks niet meer aan de straat Larikslaan 2.

Wat opvalt, is het vele glas. Zelfs de burgemees­ter is niet veilig. Vanaf het winkel­plein kijk je zo zijn kantoor binnen.

Ook zit scholenkoepel Voila straks in het nieuwe gebouw. En die instanties lopen allemaal dwars door elkaar heen. Ja, ze hebben allemaal wel hun plekje in het gebouw, maar er is geen muur die ze van elkaar scheidt. Ze maken gezamenlijk gebruik van één grote kantoorvleugel op de begane grond. Ook de vele afgesloten kantoortjes en vergaderruimtes zijn voor algemeen gebruik. Die kunnen worden gereserveerd via een app.

Wat verder opvalt is het vele glas. Onder het mom van ‘niks te verbergen’ kan iedereen vanaf buiten zien hoe de ambtenaren aan het werk zijn. Ook de kantoortjes en vergaderruimtes zijn voorzien van glazen muren. Zelfs de burgemeester is niet veilig. Vanaf het winkelplein aan ‘t Erf kijk je zo bij zijn kantoor naar binnen. Als hij zijn gordijnen niet dichtdoet, tenminste.

Transparantie is het toverwoord. Het gebouw – dat 9,7 miljoen euro heeft gekost – heeft vier plekken vanaf waar je letterlijk door het hele gebouw heen kunt kijken. Ertussen zitten alleen glazen muren die de ene van de andere kant van het gebouw scheiden. In het epicentrum van deze doorkijk zit de nieuwe raadszaal. Je hoeft dus niet eens naar binnen om de raadsvergadering te zien. Een architectonische twist op het begrip ‘open bestuur’.

Het transparante gebouw moet Leusdenaren uitnodigen om ‘gewoon’ even binnen te stappen. Oók als er geen gemeentezaken op de planning staan. Om bijvoorbeeld een kop koffie en een broodje te halen in het cafeetje achterin de zaal, waar mensen met een beperking werken. Gelijk links vanaf de entree is de ‘Huiskamer van Leusden’, waar vrijwilligers van Larikslaan 2 klaarstaan vragen over zorgkwesties te beantwoorden. Zelfs huiswerk maken aan de lange tafels (voorzien van stopcontacten) is prima, verzekert wethouder Van Beuren.

Informeler

‘Openheid’ en ‘ontmoeting’ zijn twee andere toverwoorden die het Huis van Leusden kenmerken. Het mag allemaal wat informeler, vindt Van Beurden. De wethouder wil af van het idee van het gemeentehuis als afhaalbalie waar je alleen komt voor een nieuwe ID-kaart of omdat de werkgever vraagt om een Verklaring Omtrent Gedrag.

Daar hoort dus een nieuwe naam bij: het Huis van Leusden. Binnen de Leusdense ambtenarij is het inmiddels wel een ingeburgerde term. Of de inwoners de nieuwe naam en bijbehorende filosofie overnemen, moet de komende maanden blijken.


De raadzaal gemeente Leusden wordt opgetuigd.
De bronskleurige verhoging is 1,42 cm waar men op de eerste (dus Ha-MeR ook) woonetage helaas tegen aankijken bij het binnenkomen.

Ondergrondse parkeerplaats Ha-MeR 82 oktober 2018 tijdens voorschouw)

Uitzicht vanuit hoofdslaapkamer (niet super, bron Hans, 2 oktober 2018 tijdens voorschouw…)

Uitzicht huiskamer, BosLust…(2 oktober 2018 tijdens voorschouw)


Eentree eerste etage: Zie ook de hoge tuinbak…

Via deze link is de officiële opening van het Huis Van Leusden (voorheen gemeentehuis) te zien.
https://www.youtube.com/watch?v=ygXWVw-nHmM&feature=youtu.be

Copyright © 2021 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes