HA-MER was naar TEXEL: en daar is H A -M E R 50 J A A R een PAAR…Laatste keer bijgewerkt: 2 september 2019…

HA-MER was naar TEXEL:  en daar is H A -M E R  50 J A A R een PAAR…Laatste keer bijgewerkt: 2 september 2019…

DE BRUILOFTSDAGEN V.A. 22 MEI TOT EN MET  28 AUGUSTUS.

Leusden: Vrijdag 2 augustus tot dinsdag 6 augustus 2019…

Met de auto (FOX) naar TeXeL. Meriam rijdt, Hans ernaast en Floor achterin. De zon schijnt tussen de bewolking door mits er even geen dreiging van regen wat soms gepaard ging met dreigende donkere wolken.
Nadat eerst bij ‘hotel Boschrand’ is geparkeerd, is aangemeld, geïnformeerd is naar de kamers en vrij parkeren voor geheel TeXeL is aangevraagd wordt de FOX gebracht nabij het centrum van de Koog. Er moet immers eerst geluncht worden. Ha-MeR is van 22 mei (wettelijk huwelijk) tot 24 augustus 2019 (kerkelijk huwelijk) gehuwd. Als alle genodigden voor de zeven kamers zijn aangekomen blijkt dat er één van kamers leeg te blijven. De verkering va M. was even tevoren uitgegaan en zijn zoon J. heeft geen vriend kunnen strikken met hem mee te gaan (door de vakantie) en besloten vader en zoon in 1 kamer te gaan. Aan tafel met 14 personen was het gelijk feest en vooraf is afgesproken dat de mobiele telefoon tijdens de gezamenlijke ontbijten en diners aan tafel niet mochten verschijnen.

Bij elk ontbijt ligt er een presentje naast de borden van Ha-MeR van de kinderen en/of kleinkinderen zoals o.a. een mapje speelkaarten met daarop foto’s afgedrukt van de familie Ha-MeR (een idee van HannaH). Na elk ontbijt gaat ieder zijns weegs of is vooraf afgesproken deels met elkaar iets te gaan doen op het eiland . Zo gaan b.v. Ha-MeR samen met M. en kinderen met aanhang een ochtendvaart maken op een garnalenboot vanaf het vissersdorp Oudeschild. Ook ontmoeten we elkaar in de Koog om te lunchen op Ha-MeR’s kosten of ijs likken. Er zijn er die fietsen hebben gehuurd en de hele dag niet meer in zicht waren (b.v. bij een vriendje op het eiland) buiten het avonddiner. Op 5 augustus was het extra feest. Ha- is dan 72 jaar geworden waarbij het ontbijt extra werd versiert met ballonnen. Dezelfde dag werd Ha- tijdens het avonddiner verrast door het hotel met een versiert toetje. Al met al was het weer fijn en hebben we vele goede herinneringen hieraan waarvoor we alle aanwezigen (kinderen, kleinkinderen met aanhang) ook langs deze weg hartstikke bedanken….

Hieronder nog wat indrukken….

 

 

 

 

 

 

 

foto’s volgen er nog…


Op woensdag 28 augustus is Ha-MeR officieel voor de kerk getrouwd. Die dag zal Ha-MeR samen met Floor een aantal van de woningen bezoeken waar hiervoor gewoond is. Het vetrek is uiteraard vanuit het Huis Van Leusden.

Huis Van Leusden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op naar de zebradreef wijk Overvecht te Utrecht.  Ha-MeR kijkt daar tegen op omdat het idee dat het daar een afgebrand dorp is geworden door de identiteiten en slecht onderhoud. Niets is minder waar (zie hieronder) want het zag er puik en modern uit.

Zebradreef, Overvecht Utrecht…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna zouden we naar het Kanaleneiland moeten rijden maar daar is geen tijd voor want om 11:00 uur is Ha-MeR door oude buren uit (wonen thans in Nieuwland) Ameide voor koffie met gebak in de oude pand van Pek in Ameide bij een deelneemster van  ‘Heel Holland Bakt’ 2017. Het valt op wat nieuwbouw en hoogbouw. Eerst rijden we naar de Liesveldweg (A-premie en herenwoning) waar ze vanuit Utrecht Kanaleneiland zij komen wonen. Het ziet goed onderhouden uit en warme herinneringen worden hardop uitgesproken.

Liesveldweg Ameide… Andere gevelplaten en voordeur de rest hetzelfde.

Aansluitend rijden ze naar de aangelegen Tienhoven (Z-H) waar ze op de Lange Bogerd hebben zeer prettig gewoond hebben vanaf de nieuwbouw.

Woning links….geen verandering gesignaleerd.

Via deze wijk wordt richting centrum Ameide aangespoord en onderweg deze en gene nog te herkennen (wel veel ouder) waar de koffieafspraak is. Er moet gezocht worden naar de bakplaats in het oude pand van Pek voorheen fietsenhandelaar. Thans door 4 verschillende bedrijven in gebruik. We zien a snel onze buurvrouw uit deze plaats die is aan komen fietsen uit Nieuwland.

Bakster van de Bakplaats…

J.v.Rijn en M.

 

Dan wil -Mer. nog naar de DA in Ameide waar thans nog (stopt ermee) een vriendin en oud balletleerlinge A. de W. haar zaak heeft in de van Puttenstraat. -MeR der manufacturen doosje wordt nieuw aangevuld en Ha- koopt een luchtje.

Daarna vervolgt de reis weer richting Leusden om eerst nog even bij vrienden (W. v.d.B) en in Vianen aan te gaan omdat deze ontmoet zijn tijdens de huwelijksreis in Mallorca (Spanje).

Voor hun huis v. Zuylenstraart Vianen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes