Voor drie WEKEN naar Denia UITGEWEKEN…(3/3)

Voor drie WEKEN naar Denia UITGEWEKEN…(3/3)

Zaterdag 25 maart 2017: Het prachtige weer buiten doen Ha-MeR snel uit bed komen. Bij het openen van de poorten wordt er altijd even gevoeld hoe de temperatuur dan al is. Het voelt vandaag een stuk minder fris dan gisteren. Normaal is zaterdag een poetsdag voor Ha-MeR maar vandaag niet. Om 11:00 uur worden al vrienden (Be-Mi) verwacht en alles wordt daarvoor aan kant gebracht. Als het zonnetje zo doorzet kan wellicht alles vandaag op het achterterras plaatsvinden (zitten, drinken en eten). De zon moet ook weer niet te heet zijn. Terwijl Ha- alle buitentegels aan het vegen is, is er ook al vroeg bij beide buren actie te signaleren. Wat knutselen hier wat snoeien daar het lijkt wel of ze door de week moeten werken. Binnen begint het al heerlijk te ruiken naar o.a. knoflook want -MeR wil weer goed voor de dag komen met allerlei extra´s. Precies om 11:00 uur stallen onze gasten hun fietsen met hulpmotor in de carport. Het is schitterend weer om op het terras te gaan zitten. Na een eerste kopje koffie met wat lekkers is de zon al zo opdringerig dat de truitjes en vesten opzij gelegd moeten worden. De zon veroverd steeds meer terrein op het terras dat zelfs de grote parasol moet worden gehesen. Ondertussen dat de mannen Fl0- gaan uitlaten zijn de dames drukdoende om ze goed en gezellig mogelijk de lunch te presenten. -MeR stelt voor, omdat de lunch behoorlijk uitgebreid is, om na elke gang even van de stoel te gaan om op één van de terrasstoelen even bij de buiken. Het hoofdmaal is een paella met alles er en eraan zoals kip, konijn en garnalen, enz… Na een paar uur is er lekker ook gesmuld van stokbrood met alïoli, van  olijven, een tomaten-prutje, een salade en tenslotte als toetje van verse aardbeien met ijs. Onder een inmiddels aardig en stevig fris windje, de vestjes moeten dan weer aan,  wordt er met koffie en chocolade afgesloten. Even voordat onze gasten naar huis gaan nemen ze nog een kijkje in de zak van MaX (2e hands kleding t.b.v. Leger des Heils) waar ze ook nog wat smullen (winterjassen) vinden die ze wellicht nog kunnen gebruiken. Afgesproken wordt dat komende woensdag de rest van deze spullen wordt gehaald, die dan wel ECHT naar de armen gaan (?) en om als afsluiting nog een keer met elkaar gelunchd gaat worden in het plaatsje Predreguer (https://nl.wikipedia.org/wiki/Pedreguer) waar onze gasten nog een fantastisch restaurantje weten waar het goed eten is en niet duur. De woensdag ervoor gaan beide dames samen ook nog even sporten samen in het park. Als tegenprestatie voor al genot vanmiddag gaat Ha- geheel alleen de totale afwas doen. Even tevoren is de gehele setting naar binnen verhuist, het buitengebeuren geheel opgeruimd. Een brandende gaskachel zal dan even later zorgdragen dat ook in de avond weer in aangename temperatuur kan worden voortgezet. Om 10 voor acht gaan Flo- en Ha- hun avondronde doen. Het is donker, er hangt een strakke sterrenhemel boven het hoofd, er waait een koude wind en het is opvallend stil. Onderweg wordt hier en daar de damp van een open-haard opgesnoven. Thuis is het lekker warm en nadat als laatste ook de voordeur op slot is gedaan wordt de avond verder doorgebracht ´achter gesloten deuren en open schermen´…


Zondag 26 maart 2017: Het felle licht door een spleet van de rolluik geeft gevoelsmatig al direct aan dat het een prachtige dag gaat worden. Binnen en buiten voelt het wel nog fris aan. Een koude luchtstroom was immers al aangekondigd. Binnen is het niet zo fris dat de gaskachel aan moet. Voor buiten moet je momenteel echt voor 10:00 uur nog wel wel iets extra´s aantrekken. Terwijl Flo- en -MeR hun ronde lopen maakt Ha- alles gereed om daarna van een yoghurt-ontbijtje en een sportdrankje te gaan genieten. De morgen voor Ha-MeR gaat verder ingevuld worden samen met Ha-uS met een bezoek aan de Kathedraal van DNA ¨St Anthonius¨. Bij het betreden van de kerk valt het op dat het veel drukker is dan normaal en het niet lukt bij elkaar te zitten. Ha-MeR treft het helemaal slecht omdat zij achter een enorme pilaar alleen nog zitting kunnen nemen. Alleen als -MeR zich naar links buigt vangt ze een glimp op wat er vooraan in de kerk gaande is. -MeR ziet Sinterklaas met een witte mijter op het altaar zitten zegt ze lachend tegen Ha- die naast haar zit en helemaal links en zowel rechts niets ziet. Het blijkt een bisschop te zijn. Naast en/of een heilige mis worden ook een aantal kinderen gevormd (Het heilige vormsel wordt toegediend) wat gepaard met veel gezang onder begeleiding van gitaarmuziek. Anderhalf uur later staan Ha-uS en Ha-MeR weer op het kerkplein. Terwijl Ha-uS naar het Franse bakkertje lopen, lopen Ha-MeR naar de hoofdstraat om aldaar op het buitenterras bij restaurant  ¨El Comercio alvast een plaatsje te zoeken voor een kopje koffie/thee. Tijdens dit kransje nodigt Ha-MeR Ha-uS en G.J. uit om vanmiddag te gaan lunchen en bijvoorkeur op wens van Ha- op een locatie die voor Ha-MeR nieuw is. Nou dat blijkt achteraf moeilijker te zijn dan gedacht. Tenslotte wordt afgesproken naar Casa Pepe te gaan waar Ha-MeR wel is geweest maar dat dit al lang geleden is mits, op verzoek van H.L., ook G.J. daar ook heen wilt. Als alternatief zal anders een bezoek aan restaurant ¨Giuseppe Al Porto¨ aan de pier van de haven in DNA worden gebracht waar Ha-MeR, wel bij het filiaal 500 meter bij Ha-MeR vandaan is geweest maar aan de haven nog niet eerder is geweest. Nadat Ha-MeR weer thuis is afgezet gaan Flo- en Ha- gelijk hun middagronde doen. Hiervan thuisgekomen ligt -MeR al heerlijk op het achterterras van de volle zon te genieten. -MeR laat weten dat het G.J. niet uitkomt vanmiddag naar Casa Pepe te gaan en zal daarom in DNA aan de haven worden gegeten. Nadat Ha- zich bij -MeR gaat aansluiten ligt -MeR al te snurken. Het zal maar voor een half uur zijn want om half drie worden Ha-MeR alweer verwacht om mee te rijden te gaan lunchen. De nieuwe auto heeft vandaag ook even een nieuwe chauffeur n.m.l. G.J.L.. Binnen een kwartier staat de auto op een afgesloten terrein geparkeerd nabij het restaurant. Ha-MeR weten op dat moment niet wat ze zien, zo mooi, ruim en chique. Dit deel van de haven is vrij nieuw waarvan ook het grootste gedeelte wordt gebruikt door ¨Edificio BALEARIA¨ die o.a. veerdiensten naar Mallorca en Ibiza organiseren en verzorgen. Tijdens de zit wordt er ontzettend genoten van het eten en drinken, de ambiance, het prachtige terras, de schitterende locatie, de ander kijk op DNA en de aankomst en vertrek van een gigantische veerboot met al z´n gebeurtenissen er omheen. Meer geluk kunnen we ons op dat moment wensen maar dan zegt toch weer de hebberigheid van de mens dat we ook nog ONCE-loten moeten kopen aangeboden door iemand die langs de tafels loopt te leuren en daar erg blij mee is. Het wordt lotnr. 20197 (trekking vanavond) en met een zeven op eind geeft geluk wordt dan even gedacht. Als H.L. morgen (maandag) Ha-MeR niets komt melden is die ervandoor met de prijs 😀. Na thuiskomst wordt nog even geprobeerd van het zonnetje te genieten maar dat is helaas maar van korte duur maar de siësta die gelijktijdig is duurt langer. Na zo´n uitgebreide lunch, zoals nu, is er geen enkele behoefte meer aanwezig een avondmaal te nuttigen. Door de insuline-instelling bij Ha- moet deze vaak toch gaan eten, trek of geen trek. Het is vandaag nog licht als Flo- en Ha- hun avondronde gaan maken. Het is wel al donker als plotseling een jongeman (geschat 25 jaar) vanuit de tegengestelde richting op z´n fiets terugkomt en vraagt of Ha- een Spanjaard is. Ha- en Flo- inmiddels op hun hoede antwoordt ¨nee¨. Dan wordt gevraagd ¨ spreekt u Engels¨? ¨Een beetje¨ is dan het antwoord. Dan laat de betreffende geheel onbekende man in vloeiend Engels weten dat hij het zo bijzonder vindt dat Ha- zwerfafval raapt en dat nog wel in DNA en ook dat die dit zeer apprecieert en een paar maal bedankt namens DNA. Ha- is hiervan best van onder indruk (een jonge man die dat ziet, ervoor terug fietst en dan dat ook nog komt vertellen). Omdat hier meestal de reacties zijn dit optreden van Ha- raar vinden of daarvoor wegkijken moet dat door Ha- bij thuiskomst gelijk worden vertelt. De avond vindt hierna verder plaats ¨achter GESLOTEN deuren en ACHTER DE SCHERMEN¨ …

 


Maandag 27 maart 2017: Ondanks het gevoel van ¨een uur eerder naar bed¨ hebben Ha-MeR een goede nachtrust gehad. Toch worden pas om haf 10 wakker. Dit is even schrikken. Onmiddellijk wordt de telefoonwekker op kwart voor acht gezet. De dag glipt al door je handen en op deze manier helemaal. De lucht boven DNA is strak blauw en ook wel koel, zeker buiten, maar niet koud. Er wordt een broodontbijt klaargemaakt als Flo- en MeR elkaar even gezelschap houden. Flo- kan zich heugen op een heerlijk stuk vlees wat door een tafelgenoot gisterenmiddag niet gegeten is. Ha- heeft zich voor genomen met het afwassopje de werkkast buiten binnen en buiten schoon te maken. Ook zullen er tegelijker tijd wat spullen daaruit afgevoerd worden. Bij dit laatste komt Ha- de Duits Buurman die o.a. vraagt of het morgenochtend uitkomt dat die even kan komen snoeien aan hun zijde. Tijdens een zonnig thee en koffie-momentje wordt Ha-MeR´s vriendin O.v.d.L (81 geworden) telefonisch de felicitaties overgebracht. Omdat ze niet opneemt worden deze ingesproken. Verder zal alles rondom het huis plaatsvinden. Tussendoor komen Ha-uS nog even doorgeven dat er NIETS met de loterij van gisterenavond is gewonnen en of Ha-MeR morgen (dinsdag) om half één willen staan om mee te gaan lunchen met de Engelse Club. Het is alweer half twee voordat Ha-MeR dit beseffen. Fel in de zon wordt de plastiek terrastafel opgedekt voor de restjes van zondag die dan nog steeds heerlijk smaken. Aansluitend schiet -MeR haar badpak in en neemt stelling met boek aan de meest zonnige kant van het terras. Flo- en Ha- gaan hun middagloopje doen. Opvalt het heldere zicht op de berg Montgó en de weinig overwinteraars. Als beiden zoekt ieder z´n haar weg. Ha- vindt z´n weg naar de slaapkamer om z´n korte broek en slippers aan te trekken. Flo- vindt een plekje onder de buitendouche op het achterterras. Even later ligt de hele familie zich op een rijtje op te warmen en te genieten van de heerlijke warme zonnestralen. Om half vijf, Ha-MeR´s theetijd, komen plotseling steeds meer dunne losse wolkjes aanzetten die tegelijk ook fris briesje meenemen. Ook komt onze vroegere poetsvrouw tussendoor nog even buurten en geeft een kaartje af van een makelaar die ook interesse heeft in de handel van Ha-MeR´s huisje. Als het om 17:00 uur ook nog wat steviger gaat waaien wordt het terras geheel klaargemaakt voor de nacht. Drie kwartier later vindt alles gewoon binnenshuis plaats en gaat de tv aan. Rond 19:00 uur wordt via Face-time met Mar-Mar contact gemaakt nadat er geschrokken was van een mailbericht dat M.V. tot zaterdag j.l in het ziekenhuis heeft gelegen met een longontsteking. Het is nog licht als Flo- en Ha- gaan wandelen en net donker als ze weer thuiskomen. Er lijkt op straat wat meer activiteit op straat plaats te vinden dan gisterenavond. Het is nu ook niet zo fris (koud) als gisterenavond. Wat meer sporters zie je heen en weer te rennen op de ventweg en je ziet ook wat meer wandelaar-stelletjes waarvan de meeste licht van haar zijn (oudjes dus). De avond zonder de gaskachel aan vanavond vervolgt zich verder ¨achter de schermen en gesloten deuren¨…


Na het knippen…

Dinsdag 28 maart 2017: Bij het opstaan na goede nachtrust kan er wederom van een prachtige opening geproken worden. Het is strak fris blauw. Tijdens het drinken van de thee en koffie op het zon gedeelte van het achterterras belt de Duitse buurman aan om te komen knippen van hun achterheg. Ha- Snelt snel naar het achterhek om deze van het slot af te doen. Daarna trekt die een rubberen bak naar binnen waar een groot zeil, twee knipscharen en een motorische snoeimachine. Ha- Hoeft hem niet te helpen laat die direct weten maar kan dit toch moeilijk laten. -MeR gaat op de fiets naar een vriendenkennis om samen te gaan sporten in het Palmenparkje waar het daarnaast ook leuk zitten is voor b..v. een kopje koffie. Terwijl de buurman druk bezig vraagt Ha- of hij met z´n vrouw donderdag a.s. mee gaat eten aan de overkant bij de Cubaan als een voorlopig, voorlopig afscheid. Het ziet er weer strak uit als onze tuinman met groen en al het hek achterzicht dichttrekt. Om half twaalf gaan Flo- en Ha- middagronde doen. Het is dan wat vroeger dan anders en dat komt Ha-MeR alweer ha,ha, om half één klaar moeten zitten om met de Engelse Club van z´n 30 man (meest vrouw) te gaan lunchen. De rit gaat dit keer naar het plaatsje Ondara niet zover bij Denia vandaan. Midden in het centrum kan ondanks alle drukte toch een parkeerplaatsje dicht bij restaurant ¨TAURINO¨ (klik deze link. google.es/maps/uv  ) Het restaurant wordt geleid door jong Boliviaans stel. Opvallend voor Ha-MeR is dit keer dat deze gasten nu bijna daar als eersten zijn. Als na een dik half uur iedereen zich heeft aangemeld bij de afrekening kan er worden opgediend. Doordat er twee weken vooraf al is gekozen door iedereen wat ze vandaag willen eten is de keuken hierop vroegtijdig voorbereid. Omdat de meesten na twee weken niet meer weten wat ze vandaag ook al weer gaan eten wordt het ingevulde menupapiertje weer teruggeven nadat ze eerst betaalt hebben. Het wordt weer heel erg gezellig zo weer met dit keer 30 personen bijelkaar maar het eten en lokatie was niet echt bijzonder. Maar wat mag je verwachten van een menu van rond de € 15,00. Klachten zijn er dit keer geheel niet ontvangen.Tegen half vijf wordt weer snel stelling genomen door Ha-MeR op hun aangenaam terras om een beetje bij te kleuren en voor een siësta. Behalve Ha- nog wat wordt er niets meer gegeten in de avond. En ook nu vindt deze plaats achter de schermen en gesloten deuren…


Woensdag 29 maart 2017: Het is kwart over acht als Ha-MeR zich opmaakt om uit bed te stappen. De eerste indruk naar buiten geeft weer een hoopvol gevoel. Dagelijks wordt het saldo van Ha-MeR´s bank (BBVA) in Spanje gecheckt of er al wat gestort is door de zo enthousiaste kopers maar ook vandaag (6,5 weken later) is dat niet het geval. Nadat het laatste yoghurt-ontbijtje in deze periode is genuttigd staat plots H.L. voor de carport. Zojuist is hij opgebeld door de tussenpersoon (de makelaar v.d. koper) van de kopers om een afspraak te maken voor vanmorgen. Na .e.e.a. door H.L. is uitgelegd door H.L. belt deze laatste de tussenpersoon terug om voor 11:00 uur een afspraak te maken. Daarna neemt H.L. contact op met Ha-MeR´s gestor die voor Ha-MeR de belangen behartigt ook als Ha-MeR er niet is. Om de druk op de kopende partij te verhogen adviseert deze laatste vooraf de verkoopborden weer te plaatsen. Na eerst een kopje thee/koffie op het zonnige gedeelte van het achterterras gaan Flo- en Ha- alvast wandelen om het komende gesprek niet te storen door geblaf van Flo- (in dit geval, ha,ha). Nadat eerst gedacht is dat het wel over de prijs zou gaan blijkt dat niet zo te zijn. Hij wil kennis maken met de eigenaren, met Ha-MeR dus,  en met hun praten en waarbij H.L. niet bij nodig hoeft te zijn. Helaas voor de man maar H.L. en Ha-MeR besluiten anders. Ook willen de kopers er al per 1 april a.s. (vertrekdatum Ha-MeR) in om hier hun komende paasvakantie te vieren. -MeR laat via H.L. weten dat dit nu NIET meer kan (na 6,5 week wachten) mede omdat Ha-MeR´s oudste kleindochter H.V.) in mei er nog met een enkele vriendinnen in willen logeren en inmiddels ook is toegezegd precies een week geleden (c.q. na 5,5 week wachten). Volgens de tussenpersoon willen de belangstellenden nog steeds kopen en kan Ha-MeR ook nog c.q. nog steeds binnen een paar dagen geld verwachten en zo wordt Ha-MeR aan het lijntje gehouden. Met de mededeling dat alleen bij een betaling (10% van verkoopbedrag) de verkoopborden eraf gaan, gaat de beste meneer naar huis. Ondertussen hebben zich bij H.L. alweer belangstellenden voor Ha-MeR´s huisje getoond waaronder andere makelaars en particulieren. Tussen dan en 13:00 uur neemt -MeR het er nog even van door positie te kiezen op het dan zonnigste plekje van het achterterras. Precies om 13:00 uur worden Ha-MeR opgehaald in onze eerste en laatste auto hier om naar het plaatsje Pedreguer (klik op link https://www.google.es/maps/uv? ) te gaan om bij restaurant ¨Pitons el Pinar¨te gaan lunchen omdat daar voor weinig geld veel en goed gegeten (niet altijd Ha-MeR´s standpunt) kan worden. Voor  € 12,00 per persoon kan wordt een dagmenu met keuze uit bijna 30 voor- en hoofdgerechten, vis, vlees enz. geboden. Er wordt een aardig bezet echt Spaans restaurant aangetroffen waar deze eters een keurig met stof gedekte tafel met servet bij het raam vinden. Het uitzicht aan de achterzijde is niet erg opwindend maar aan de voorzijde, waar vanuit deze setting helaas niets is te zien, is er een prachtig zicht op de rotsachtige bergen. Het eten daarentegen is perfect en ruim waar een paar uur voor nodig is om deze weg te werken. Ter afsluiting wordt bij de nota naast 4 borrelglaasjes ook 5 flessen verschillende soorten likeur aangeboden (foto onder) waaruit je zelf mag kiezen en inschenken. Opvallend is dat je er NIET kan pinnen. Na een gezellige middag sluit Ha-MeR vanaf 16:00 uur de middag af op het achterterras met een siësta in de zon. Flo- en Ha- vetrekken vandaag en komen ook weer thuis met daglicht tijdens avondwandeling. Omdat Ha- zojuist heeft gemerkt dat de datum van z´n camera nog niet in zomerstand staat dit aangepast. Daarna wordt de avond achter de schermen en achter gesloten deuren op gepaste wijze voortgezet.

De afdruktijd foto moet zijn 15:10 uur…

Donderdag 30 maart 2017: Het is/wordt weer schitterend weer bij het opstaan dit maal met een prachtig zingende merel na een wat onrustige nacht. -MeR kon de slaap in het begin niet vatten en Ha- moest vaak plassen de hele nacht door. Bij het steeds opnieuw in slaap vatten schieten er ook vaak gedachten bij je op waar je nog aan moet denken en of nog moet doen en soms moet je

deze opschrijven want anders weet je het na het opstaan misschien ook niet meer. Bij dat laatste soort hoort Ha-. Vannacht heeft er wederom geen transactie plaatsgevonden door de koper in spé. Ha-MeR gaat vanaf nu helemaal het proberen te vergeten en worden de verkoopborden vandaag definitief strak vastgenageld aan beide hekken (voor en achter) en eentje aan de muur in de carport. Vandaag is het een beetje poetsdag voor Ha-MeR om niet alles op de laatste dagen te laten aankomen. Vandaag en morgen (vrijdag) uit lunchen en zaterdag vertrek om half twee vanuit Benisa. Na de thee en koffie in de zon op het achterterras gaat -MeR om kwart over elf op de fiets naar de stad om de laatste boodschapjes (geld halen, kakkerlakdoosjes en witgoeddekjes te kopen) te doen. Om 14:00 uur heeft Ha-MeR de Duitse buren uitgenodigd voor een uitlunch. Nadat Flo- en Ha- thuiskomen van de middagwandeling is -MeR net thuis aangekomen. Dit waren Ha-MeR´s laatste uitgaven die dan gedaan zijn in Spanje. Omdat onze Duitse buren gewend vroeger te lunchen dan 14:00 uur en omdat Ha-MeR ook ruim ervoor thuis zijn wordt geroepen of wat eerder weg te gaan hun ook gelegen komt. Om kwart voor twee lopen de twee stellen heel relaxed naar de Cubaan. Op het buitenterras zitten dan al 3 tafels elk met 2 stellen. Een mooie ruime ronde tafel met een kleurig sfeervol tafelkleed valt de nieuwkomers ten deel op het afgedekte terras waar alleen de twee deuren blijven openstaan. Er wordt een keus gemaakt in het dagmenu. Nadat Ha- een zeer hoge bloedsuiker heeft kunnen drukken vanmorgen en hierdoor extra insuline in z´n bovenbeen heeft moeten spuiten blijkt deze onderdrukking iets te fors te zijn geweest want ondanks reeds brood en een salade bij de tweede gang te hebben gegeten moet Ha- bij het nuttigen van de gazpacho-soep laten weten aan -MeR dat die zich voelt wegzakken en is intussen zoekende naar Dextro. Snel laat -MeR extra brood brengen en op aangeven van de Duitse buurman, die ouderdomssuiker heeft, wordt ook coca-cola gebracht. Terwijl de overigen van hun hoofdmenu zitten te genieten ligt Ha- bijna met z´n hoofd in zijn hoofdmenu want de hypo wil maar niet wegzakken. Veel langer dan normaal komt Ha- na een klein half uur weer wat bij z´n positieven maar heeft geen enkele trek meer. Toch worden er nog paar hapjes geproefd maar dat brengt hem niet meer tot verder enige eetlust. Ook alle hierna komende hapjes worden afgewezen. Door dit alles schiet het maken van foto´s van dit feestje er helaas bij in want niemand anders dan Ha. maakt foto´s. Ondanks dit ongemak was het toch nog gezellig. Bij thuiskomst gaat -MeR gelijk de zon in en Ha- loopt naar Ha-uS om te zien hoe je vanaf internet via Spaanse bank geld kan overmaken en gaat de enige fiets alvast ingepakt. Ha-uS zitten op dat moment dan al te wachten op een vriendin van T.L. die geheel alleen momenteel onderweg is met de auto v.u. Portugal naar hier. Om half zes wordt het terras opgeruimd en gaat het verder allemaal binnen in huis gebeuren op een avondronde met Fl- na. Om kwart over zes volgt nog een broodmaaltijd voor Ha-MeR. Net zo als elke avond gaan Flo- en Ha- net voordat de weersverwachting op de tv komt hun avondloop doen. Het is dan 10 voor acht, het waait een stevig frisse wind en het is al behoorlijk stil op straat. Onderweg wordt plots naar Ha- door een mevrouw met een klein hondje ´signor, signor´geroepen. Ze ziet Ha- namelijk vaker #zwerfie (klein zwerfafval) rapen en vraagt zich af waarom hij dat doet. Dat kan Ha- verstaan omdat ze over is gegaan op het Spaans-Engels. Ze denkt dat Ha- dit doet om in beweging te blijven omdat er zo af en toe door knieën gegaan moet worden. ´Ik zit aan de grond😄´, wil Ha- haar dit grapje uitleggen maar daar begrijpt ze niets van. Bij thuiskomst staat er ineens een appelgroene auto in de carport geparkeerd met een Engels kenteken en met de stuurinrichting aan de rechterzijde. Het is de auto van de vriendin van T.L die er zelf ook is samen met H.L.. De bestuurster blijkt onderweg pech gehad te hebben want haar linker achter-zijruit ligt binnen in de auto in honderdduizend stukjes. Wat hiervan de oorzaak is, is me nog niet bekend. Alle bagage wordt eruit gehaald om diefstal te voorkomen en voorlopig in Ha-MeR´s logeerkamer gestald. Ook is het makkelijker met een lege auto naar de garage te gaan morgen (vrijdag). Ha-MeR wordt gevraagd door Ha-uS of er nog zin is om een drankje te komen drinken. Even over negenen wordt een klein uurtje gezellig een drankje en ee n nootje gegeten. Ook wordt Ha-MeR uitgenodigd hierna (10:00 uur) nog ergens te gaan eten maar daar pas Ha-MeR voor met als excuus dat Flo- dan ook weer alleen thuis is maar eigenlijk heeft Ha-MeR het dan wel gehad. Het is allemaal zo overdadig van mooi weer, lekker eten en drinken. Om 22:00 uur neemt M.V. nog even contact op met Ha-MeR via Whats-app. De rest van de avond vindt verder plaats achter de schermen en achter gesloten deuren…


Vrijdag 31 maart 2017: Het is stralend blauw buiten en er waait een frisse bries. Het is de laatste hele dag dat Ha-MeR in DNA is deze periode en moet er ook nog wat gepoetst worden, niet veel maar toch. H.L. en de eigenaresse van de auto die in Ha-MeR´s carport staat geparkeerd gaan al tijdig in de morgen op weg naar een garage om de kapotte achter-zijruit te laten vervangen. Dat valt nog niet mee want een dergelijke ruit is meestal niet voorradig. Voorruiten zijn er genoeg in alle maten. Voor een echte juiste ruit zal tot maandag gewacht moeten maar daar is geen tijd voor en wordt er provisorisch een kunststof raam geplaatst. De auto wordt hierna weer in de carport gestald. Ondertussen is Ha- buiten en -MeR binnen in huis bezig. Omdat de enthousiaste koper nog steeds geen storting gedaan heeft blijven de verkoopborden waar ze hangen. Op twee terrasstoelen na worden het gehele terrasmeubilair na het eerst schoon te hebben gemaakt in/onder de veranda geplaatst en bijeengebonden. Van de Duitsers hebben Ha-MeR inmiddels vernomen dat ze moeten uitkijken met uitgestrooide hondengif. Men weet niet precies waar maar bepaalde gedeeltes worden genoemd als verdacht. Als Flo- en Ha- thuiskomen van hun heerlijke middagwandeling worden ze geheel verrast bij voordeur tegengehouden omdat ze even niet gewenst zijn. Er ontstaat hierdoor enige verwarring maar Ha- denkt er dan toch maar over nog een klein ommetje te gaan maken. Aan achterzijde blijken even tevoren Fransen aan het hek hebben gestaan die interesse in de woning hadden. Omdat de vrouw van het stel ook Engels spreekt kan -MeR zich een beetje verstaanbaar maken tijdens een (achteraf te) korte rondleiding. Aansluitend lopen Ha-MeR even voor enen naar Ha-uS om daar vandaan te vetrekken naar het dorpje Maserof om aldaar in restaurant ¨Verd i Vent ¨ te gaan lunchen. Het is een prachtig rit door de bergen ernaar toe en het eten is daar ook altijd een feestje mede door door de ambiance en het kortstondig live muziek. Tegen vijven worden Ha-MeR weer afgezet en kan nog net een klein kwartier van het zonnetje en iets langer van een siësta genieten op het achterterras. Ha-MeR en Flo- zijn klaar voor vetrek. Daarna wordt er nog genoten van wat sneeën brood en worden de laatste dingen in de koffers en tassen gedaan om morgen, zaterdag, het rustig aan te kunnen doen. De avond zelf vindt achter de schermen en gesloten deuren plaats.


Zaterdag 1 april 2017: De laatste momenten van Ha-MeR´s verblijf in deze periode beginnen weer zonnig. Er wordt gelijk al prachtig gezongen door één van de meerdere aanwezige merels. De dag begint onder het broodontbijt al vroeg met een anoniem telefoontje. Daarna volgt er een geluidje dat een berichtje betekent. Busmaatschappij Rekro waarmee Ha-MEeR dit reist heeft gebeld en of er terug gebeld kan worden. Om 9:30 uur wordt dan  een vervelend bericht gehoord. De bus waar o.a. Ha-MeR mee terug naar NL zou gaan heeft in de vroege ochtend naar Spanje toe nabij de Franse plaats Perpignan een ongeluk gehad waarbij gelukkig geen gewonden en/of doden gevallen. De bus is tegen een auto gereden die op z´n kop op een pikkie donkere weg lag. Ha-MeR moet met alle medereizigers rekening houden dat het een latertje wordt wat het vertrek betreft, dat er waarschijnlijk geen catering aan boord zal zijn tijdens de rit en dat de gehele dag contact zal moeten worden gehouden met elkaar. Voor Ha-Mer betekent dit dat zij hun weinige plannen moeten gaan aanpassen. Omdat Ha-MeR alles schoon heeft in huis en op twee terrasstoelen met zittingen na heeft opgeruimd wil deze daar eigenlijk niet meer zijn. In overleg met Ha-uS die Ha-MeR gaat wegbrengen naar het een vertrekpunt van de bus wordt i.v.m. de meer ruimte in tijd voorgesteld om eerst naar een restaurant aan de zee te gaan om daar onder het genot van een drankje samen met hun gast uit Engeland de verdere plannen te gaan bespreken. Onderwijl dat van de heerlijke zon, ambiance en drankje wordt genoten door allen (Ha-uS, gast, Ha-MeR) wordt afgesproken dat Ha-MeR naar Benidorm, het vertrekpunt van de bussen, zal worden afgezet. Hierdoor wordt ook hun gast in staat gesteld de op terugweg de rit van de kustrit te genieten. Vooraf zal nog worden geluncht in Denia met P.L en R.L. (schoondochter en oudste zoon Ha-uS) bij restaurant ¨El Port ¨.

Aansluitend volgt de route naar Benidorm via de tolweg waar rond vijven wordt aangekomen. Er staan dan al aantal medereizigers te wachten. Na een half uur komt er een bus van “Solmar” aanrijden en iedereen loopt, al slepend met koffers, er verlangend naar toe. De chauffeur komt uit de bus met de mededing dat hij alleen passagiers komt afleveren en daarna gaat eten. Onder gemopper verzamelen de inmiddels verhitte overwinteraars zich met met enige tegenzin weer op de stoep. Na drie kwartier komt de bus weer terug en komt de hostes met een lijst waarvan de namen stuk voor stuk moeten worden afgevinkt alvorens het stoelnummer bekend is en men zich in de bus mag vervoegen. Als na een poosje -MeR Ha-MeR’s stoelnummers heeft, gaat zij met Flo- alvast de bus in. Ha- staat dan nog met met alleen mannen buiten te wachten tussen een massa koffers. Ha- met drie koffers hoort bij de aller laatsten en is erg benieuwd hoe het naderend probleem wordt opgelost wanneer dreigt dat niet alle koffers geladen kunnen worden. De gezichten van enkelen worden steeds bedenkelijker en benauwender. Na nog veel geschuif, getrek en geduw kan alles in de laadruimte op 1 koffer na. Laat het nu net de koffer van Ha- zijn. Omdat Ha- twee zitplaatsen heeft, dus 1 lege, bedenkt die zich moment en neemt de koffer mee de bus in naar de bovenetage. Als iedereen eindelijk zit komt de hostes met de mededeling dat pas kan worden vertrokken als ze hiervoor instructies heeft ontvangen vanuit NL. Na drie kwartier, het is dan kwart over zeven, gaat de gang erin. Bij het passeren van DNA denkt Ha-MeR nog even aan hun aanwezigheid daar. Maar dan ….bij de eerste afslag na DNA verlaat plots zonder enige mededeling de bus de tolweg en keert terug naar DNA waar ook weer de afslag wordt genomen. Rijdt door naar Andorra waar blijkt dat nog twee passagiers moeten worden opgehaald. Even vergeten zeker? Daar had Ha-MeR ook dus kunnen opstappen maar waarom is Ha-MeR hier niet over ingelicht? Daarna wordt er met full speed doorgereden met slechts een paar stops van hoogstens een kwartier om wat tijd in halen. IN Luxemburg is de laatste stop om er te kunnen tanken. Net over vijven wordt in Maastricht de passagiers in de bus deels gesplitst. Het grootste deel van de passagiers, waaronder Ha-MeR en Flo-, rijden met dezelfde bus door naar Eindhoven. Daar wordt Ha-MeR met twee andere passagiers in een regio-busje geplaatst. Ha-MeR’s medepassagiers worden in Utrecht afgezet en Ha-MeR zelf in Amersfoort. Inmiddels is gelukkig de buurman bereid gevonden Ha-MeR daar op te halen omdat de eigen zonen niet konden komen waar om 21:00 uur wordt aangekomen…

Wij danken iedereen, met name Ha-uS, voor alle diensten, gezelligheid en gastvrijheid. 


 


Copyright © 2021 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes