¨Huis van Leusden¨… (up-date 1, juni/augustus 2017)…

https://www.woneninhuisvanleusden.nl/

H@MeR heeft in juli/augustus 2017 een woning gekocht in het nieuw te bouwen woon-gemeentehuis-zorg voor minder validen-kantoor-complex ´HUIS VAN LEUSDEN´. Deze zullen in november/december 2018 worden opgeleverd. Bij de inschrijving voor 1 van de 39 woningen is H@MeR in hun eigen keus en voor alle voorkeur woningen (hoekwoning/penthouse) uitgeloot. Het enthousiaste en inlevering van voorkeur door 1 van twee H@MeR´s heeft toch ertoe geleid dat toch 1 van deze woningen is gekocht. Nadat aan makelaar SiNo wordt doorgegeven dat toch voor 1 van de overgebleven woningen belangstelling is, is de molen gaan draaien. Er volgt een afspraak met de makelaar in huize H@MeR die direct bij binnenkomst een ordner vol aan informatie overhandigt. Door H@MeR´s eigen belangstelling wordt er ingehouden bij het houden van een verkooppraatje. Als is aangegeven van de keuze woning wordt H@MeR in staat gesteld alle papieren (paar 100) te lezen er nog tot een vastgestelde datum over na te denken (optie).  Wel wordt al de volgorde van stappen vastgelegd..

¨HET WAPEN VAN        LEUSDEN¨

Het Huis van Leusden is een Huis voor iedereen. Je kunt er binnen wandelen en elkaar ontmoeten, je paspoort halen, een kop koffie drinken, vergaderen of op afspraak langskomen. Het Huis van Leusden is het Huis van de gemeente, van Sociaal Plein Larikslaan 2 en van onderwijsorganisatie Stichting Voila. Het is het Huis van bewoners van zorgappartementen van Abrona en van koopappartementen. Het Huis van Leusden voelt als een thuis, heeft een open en uitnodigend karakter. Net als energetische duurzaamheid staat ‘sociale duurzaamheid’ in het Huis van Leusden hoog op de agenda; samenwerking, versterking en leren van elkaar spelen daarin een belangrijke rol.

Het gebouw zorgt voor ontmoeting en verbindt mensen, en is daarom ontworpen als één gebouw in kleur en materiaal. Om aan te sluiten op de omgeving is binnen het volume diversiteit en kleinschaligheid aangebracht daar waar het aansluit bij het dorpse karakter van Leusden. Aan de zijde van winkelcentrum Hamershof wordt het gebouw geleed in panden en komen de kapvormige daken uit de omgeving terug. De noordzijde heeft een wat statiger karakter en tilt op een eigenwijze manier de hoek op. Hierdoor gaat het accent hier niet alleen naar de hoogte, maar ook naar de multifunctionele plint waar de entrees van het gemeente-deel en de koopappartementen zich bevinden. Onder het genereuze overstek bevindt zich de entree voor medewerkers en raadsleden en is het publieke deel van het Huis van Leusden goed zichtbaar in de transparante plint. De hoofd- en tevens publieksentree aan het plein wordt door een grote luifel benadrukt; een verwelkomend gebaar, aan beide zijden zichtbaar.

De raad- en trouwzaal is ‘als een parel in een oester’ gelegen in het hart van het gebouw. Het dak van de raadzaal is opgetild en grote daklichten voorzien de zaal en ruimtes ernaast overvloedig van daglicht. De begane grond van het nieuwe gebouw moet een ontmoetingsplek worden, waar inwoners terecht kunnen met vragen over zorg, welzijn, opvoeden, opgroeien, onderwijs en gemeentelijke zaken. Larikslaan 2, Voila en de gemeente krijgen er gezamenlijk een plek. Ook is het de bedoeling dat er een ‘eet-/werkcafe’ komt waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Het nieuwe gebouw heeft een verfrissende, moderne uitstraling, het is een plek voor alle bewoners van Leusden, die een nieuwe impuls moet geven aan het centrum.

Details

PROGRAMMA
Nieuwbouw complex met gemeentelijke functies, kantoren, 32 koopappartementen, 29 (zorg-)appartementen, 2 penthouses en parkeergarage

START PROJECT
2016

OPLEVERING
2018

Copyright © 2021 Ha-MeR. Icons by Wefunction. Designed by Woo Themes